Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 24 september 2010

Laatste kans, nu 2 in 1
Afsluiting Van alle markten thuis op zondag 26 september

Deze zomer hebben Freehouse en de Pleinregisseurs Afrikaanderplein iedere laatste zondag van de maand een themamarkt georganiseerd. De serie wordt op zondag 26 september samen met Huis van Erasmus afgesloten met een extra grote markt waarbij de markt als ontmoetingsplaats centraal staat.

2 in 1: Van alle markten thuis met Seeds of Change Ter afsluiting van de internationale vredesweek wordt het Seeds of Change Festial dit jaar op het Afrikaanderplein gehouden. Voor de gelegenheid is het festival samengevoegd met Van alle markten thuis tot een markt rondom de thema's Samen en Vrede. Op deze markt vind je naast allerlei informatiekramen ook de beste producten uit diverse culturen en consumptiekramen met het lekkerste uit de Afrikaanderwijk. Marktkooplieden, cultuurmakers, bewoners en allerlei organisaties presenteren er hun producten of diensten. In de speciale dialoogkramen kun je in gesprek met marktbezoekers, politici, wetenschappers en wijkbewoners.

Nieuw op de markt is de door Paul Cox en Francois Lombarts ontworpen Agora. Een markttent voor presentaties die gebaseerd is op het koppellen van marktkramen. In de Agora geeft Aida Nederland de voorstelling Op reis met Erasmus en Rumi, is een optreden van Winston en wordt bekend gemaakt welke scholier de beste Troon(V)rede heeft geschreven. Aan het einde van de dag is er onder leiding van Rogier Elshout een afsluitend debat over Vrede op wijkniveau.

2 in 1: Samen met Stijl
Het thema voor deze editie van Van alle markten thuis is Samen. Omdat de vorige editie vanwege het weer niet door ging is besloten om deze keer alsnog het beste van de Stijl markt te presenteren. Zo staan er zevenenveertig bijzondere modekramen en stijlvolle (vintage) interieurkramen. Naast alle andere activiteiten worden er modeshows gehouden met kleding van de Afrikaandermarkt, Bruidshuis Laaroussa, Monofashion, Hatice Gokce, Cleo Mulder, Loendersloot Beenmode en Pal Maas en zijn er spetterende optredens van Excellent, K-groove, Auxs, Jared, DJ Gio, Jeffrey en Secret Style. Een extra reden dus om op 26 september zeker naar de markt te komen.

Kijk voor het actuele programma op de sites
www.freehouse.nl
www.afrikaanderplein.nl
www.seedsofchangefestival2010.nl


---

'Afrikaanderplein, van alle markten thuis is een project van Pleinregisseurs Afrikaanderplein en Freehouse (2010: Jeanne van Heeswijk en Annet van Otterloo) in samenwerking met Stadstoezicht, Deelgemeente Feijenoord, Vestia Rotterdam Feijenoord, Kosmopolis Rotterdam, OBR, Pact op Zuid en CVAH. De Afrikaanderwijk ondergaat komende jaren een grote transformatie. Door haar multiculturele en kleinschalige karakter te benadrukken kan de wijk zich onderscheiden van de aangrenzende wijken. Freehouse en de Pleinregisseurs Afrikaanderplein ontwikkelen bijzondere marktevenementen met locale ondernemers, kunstenaars, producten en diensten voor, in en met de Afrikaanderwijk. Seeds of Change Festival is een project van Stichting Huis van Erasmus ter afsluiting van de internationale vredesweek.




Ingezonden persbericht