Gemeente Nuenen


Koninklijke onderscheiding voor Paul van der Velden

Jubilarissen Bert Schoenmakers en Ruud de Wit vieren hun 12,5-jarig jubileum en ontvingen daarvoor onderscheidingen.

Tijdens het brandweerfeest in de brandweerkazerne op zaterdag 25 september 2010 reikte burgemeester Ligtvoet enkele onderscheidingen uit. Paul van der Velden neemt afscheid in verband met f.l.o. van de vrijwillige brandweer en hij ontving de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De jubilarissen Bert Schoenmakers en Ruud de Wit vieren hun 12,5-jarig jubileum en ontvingen de onderscheidingen behorende bij hun 12,5 jarige brandweerdienst.

Paul van der Velden: afscheid na 26 jaar brandweer Op 1 april 1984 kwam Paul in dienst van de vrijwillige Brandweer Nuenen. Op 1 september 2009 is hij officieel uit dienst gegaan in verband met het bereiken van de 55-jarige leeftijd.

Na diverse opleidingen volgde bevorderingen tot Brandwacht 2e klasse, Brandwacht 1e Klasse en tot slot Hoofdbrandwacht. Voor zijn langdurige verdiensten ontving hij in 2008 bij zijn 25-jarig jubileum de gemeentelijke erepenning in Zilver. Bij gelegenheid van zijn afscheid ontving hij de koninklijke onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bert Schoenmakers en Ruud de Wit: 12,5 jr. jubileum Op 15 maart 1998 kwamen Bert en Ruud in dienst van de vrijwillige Brandweer Nuenen. Na diverse opleidingen volgden bevorderingen tot Brandwacht, Brandwacht 1e klasse en Hoofdbrandwacht. Vanaf januari 2004 zijn zij Verkenner gevaarlijke stoffen en verder zijn beide Uitrukchauffeur. Bert is ook gecertificeerd
Preventiecontrolefunctionaris. Vanwege hun 12,5 jarig jubileum ontvingen zij de bijbehorende brandweeronderscheiding.