Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 25 september 2010

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

Blauwe dag

Borne

Team Borne van Politie Twente heeft op vrijdag 24 september met diverse instanties een grote (verkeers)controle gehouden in de gemeente Borne. Deze controles worden paar keer per jaar uitgevoerd en dragen bij aan verhoging van de verkeersveiligheid.

Het hele politieteam van Borne heeft afgelopen vrijdag van 14.30 uur tot 20.30 uur diverse controles uitgevoerd. Samen met medewerkers van de belastingdienst, douane, motorrijders, Koninklijke Marechaussee, Rijksdienst voor het Wegverkeer, toezichthouders van de gemeente Borne en de vrijwillige politie. Tevens werd er onopvallend gesurveilleerd met een onopvallende videoauto.

Er werd vooral gecontroleerd op kleine ergernissen van de bewoners van de gemeente Borne (APV) waaronder parkeergedrag en fietsen in het voetgangersgebied. Ook werden kregen de overlastplaatsen, waaronder jeugdoverlast extra aandacht van de handhavers.

Op diverse plaatsen in de gemeente Borne werden verschillende controles uitgevoerd. Onder andere aan de Azelosestraat, Prins Bernhardlaan, Europastraat en de Rondweg.

Er werden bekeuringen uitgeschreven voor: 28 X Het niet kunnen tonen van een rijbewijs op eerste vordering 26 X Negeren van een geslotenverklaring (bord C1) 11 X Gladde autobanden
8 X Niet dragen van de autogordel 1 X Kentekenplaat niet leesbaar 1 X Niet stoppen voor een spoorwegovergang 4 X Geen gasdichte uitlaat
2 X Geen juist gebruik van de hulpkoppeling van de aanhangwagen 7 X Niet APK gekeurd voertuig
5 X Onverzekerd voertuig
1 X Onverzekerde bromfiets
4 X Te hoge snelheid
1 X Mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden 1 X Geen helm dragen
1 X Geen goed werkende claxon op de bromfiets aanwezig 1 X Geen kentekenbewijs kunnen tonen op eerste vordering 1 X Geen bromfietsrijbewijs kunnen tonen op eerste vordering 1 X Geen goedgekeurd kinderbeveiligingsmiddel aanwezig in het voertuig 1 X Voeren van mistlicht
1 X Niet werkend remlicht
1 X Geen kenteken gevoerd op de aanhangwagen 2 X Trekhaak voor het kenteken 1 X Rijden onder invloed van alcohol = 1,0 promille

Daarnaast is er een snelheidscontrole uitgevoerd aan de Prins Bernhardlaan en de Europastraat doormiddel van een radarauto: * 1e locatie Prins Bernhardlaan de toegestane snelheid is 50 km/u Snelheidscontrole gehouden van 14.30 uur tot 17.10 uur Aantal passanten: 1181
Aantal overtredingen: 61
Hoogst gemeten snelheid: 76 km/u

* 2e locatie Europastraat de toegestane snelheid is 50 km/u Snelheidscontrole gehouden van 18.00 uur tot 20.30 uur Aantal passanten: 1643
Aantal overtredingen: 25
Hoogst gemeten snelheid: 83 km/u

De belastingdienst heeft tijdens de controle met een catchscan auto aan de Rondweg in Borne gestaan. Dit heeft de volgende resultaten opgeleverd:

- 19 hits

- 6.952 euro ter plaatse geïnd
- 69.377 euro is beslag op gelegd
- Er zijn op 5 auto's beslag gelegd
- Er zijn 4 auto's in beslaggenomen en ter plaatse afgevoerd

De douane heeft tijdens de verkeerscontrole het volgende aangetroffen:
- Er is 1 dolkmes in beslag genomen en daarnaast 65 euro
- Er is 1 auto aangetroffen die was ingericht als taxi, maar voldeed niet aan de eisen

- Er zijn Nederlanders rijdend in een auto met Duitse kentekenplaten aangetroffen die niet aan de regels voldeed
- Er is een auto aangetroffen met een illegale gastank

Burgernet ingezet bij poging inbraak

Almelo

Een inbreker werd overlopen bij een woning aan de Parallelweg in Almelo. Burgernet werd ingezet, helaas geen bruikbare tips opgeleverd. Politie treft twee gestolen scooters/bromfietsen aan.

Op zaterdag 25 september 2010 omstreeks 18.42 uur werd een inbreker overlopen bij een woning aan de Parallelweg in Almelo. Een getuige zag hoe iemand vanuit de brandgang wegrende in de richting van de Treubstraat. Uit onderzoek bleek dat het om een poging inbraak ging. De inbreker liet een scooter achter die op 21 september j.l. gestolen was. Deze bromfiets is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De man die werd overlopen door de getuige had het volgende signalement:
- Blanke jongen

- Ongeveer 1.80 meter

- Blond, kort haar, (skinhead)
- Zwart bomberjack met capuchon
- Licht beige broek

De politieagenten troffen nog een rode scooter aan in de achtertuin bij een woning van de Parallelweg. Deze scooter was ook eerder gestolen geweest maar op 22 september weer teruggeven aan de rechtmatige eigenaresse. Zij vertelde dat dit inderdaad klopte maar dat haar scooter opnieuw was gestolen. De scooter is wederom aan haar teruggeven.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk meer over de man die werd overlopen kunnen vertellen. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem melden bij Bel M.: 0800-7000. (2010086942)

Burgernet
Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeenten en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Door de ogen en oren van burgers te gebruiken, kunnen burgers direct helpen de leefomgeving veiliger te maken. Vanaf 1 juli 2010 kunnen Burgernetacties worden ingezet in Almelo.

De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. De Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele)telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over de afloop van de actie.

Elke inwoner (16 jaar of ouder) van Almelo kan zich aanmelden. Ook als u niet in Almelo woont, maar er wel werkt, kunt u zich aanmelden op uw werkadres. U kunt zich aanmelden met uw mobiele telefoon en/of vaste telefoon.

Inbraak flatwoning 2e etage

Enschede

Diverse goederen werden weggenomen uit een flatwoning op de tweede etage. Politie stelt onderzoek in.

Op zaterdag 25 september 2010 omstreeks 7.16 uur ontdekten bewoners van een flatwoning op de tweede etage aan de Vlierstraat in Enschede dat er was ingebroken. De inbreker(s) is/zijn waarschijnlijk via het balkon de woning binnengekomen. De bewoner had de balkondeur op een kier gezet voor ventilatie in de woning. Het ongewenste bezoek heeft waarschijnlijk tussen vrijdag 24 september 24.00 uur en zaterdag 7.15 uur plaatsgevonden. De bewoners missen diverse goederen waaronder een plasma TV, Nintendo WII, portemonnee met inhoud, twee laptops en een telefoon.

De politie stelt een nader onderzoek in. (2010086823)

Ketels weggenomen uit nieuwbouwwoningen

Rijssen

De aannemer/eigenaar moet nog aangifte komen doen van diefstal uit diverse nieuwbouwwoning. Politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden.

Uit de nieuwbouwwoningen aan de Speenkruid en Paardenbloem zijn in de nacht van vrijdag 24 september op zaterdag 25 september gereedschappen, kranen en CV-ketels weggenomen. De aannemer moet nog inventariseren en komt maandag aangifte doen. Bij vijf woningen zijn braaksporen aangetroffen. Politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem melden bij Bel M.: 0800-7000. (2010086826)

Eenzijdig ongeval.

Saasveld

Bestuurder verloor de controle over zijn auto Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 20-jarige automobilist uit Saasveld reed over de Gravenallee in Saasveld. Hij kwam uit de richting van de Postweg en ging in de richting van de Bosvenweg. Hij hield zijn auto niet onder controle, reed in de berm en kwam onderste boven op het midden van het wegdek terecht. De bestuurder raakte gewond. Twee 15-jarige jongens uit Saasveld die over dezelfde weg fietsen, werden even voor de aanrijding ingehaald door deze bestuurder. Toen de auto uit hun zichtveld was hoorden zij een klap. Zij troffen de bestuurder gewond aan in de auto en hebben hem geholpen met uitstappen. De bestuurder verklaarde tegen de politie dat hij moest uitwijken voor een andere auto. De twee jongens van 15 jaar hebben geen andere auto gezien. De auto werd door een sleper afgevoerd en werd nader onderzocht door een verkeersongevallenanalist. Hij heeft geen sporen aangetroffen die de verklaring van de bestuurder bevestigen. De 20-jarige bestuurder werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (2010086655)

Kunstwerk vernield

Haaksbergen

Beeld en fontein werden vernield. Daders zijn onbekend.

Door een 70-jarige man werd aangifte gedaan van vernieling van het kunstwerk van Jan te Wierik. Dit kunstwerk staat aan de Blankenburgerstraat in het centrum van Haaksbergen. Het beeld was van de sokkel geduwd en in de fontein lag een grijze afvalcontainer. Het beeld is 30 jaar geleden door enkele winkeliers gekocht. De 70-jarige man deed namens hen aangifte van vernieling. Daders van deze vernieling zijn onbekend. (2010086852)

Auto in de sloot

Haaksbergen

Bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op vrijdag 24 september 2010 omstreeks 20.06 uur kwam er een melding bij de politie binnen dat er een auto te water was geraakt aan de Olthuisweg in Haaksbergen. Zowel de politie, brandweer als ambulance waren ter plaatse gegaan. De 60-jarige bestuurder uit Neede stond naast zijn auto en was aanspreekbaar. De politie vermoedde dat hij alcohol had gedronken. Getuigen hadden de man slingerend zien rijden over de Olthuisweg toen hij in de richting van Rietmolen reed. De 60-jarige man werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is bloed van hem afgenomen omdat hij verdacht wordt van het rijden onder invloed van alcohol. De auto van de man was behoorlijk beschadigd en werd afgesleept. Tevens was er schade ontstaan aan de berm, brandweerpaaltje en een boom. Het rijbewijs van de man en het kenteken van de auto zijn door de politie ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010086714)

Auto in weiland

Beuningen

Automobilist en drie inzittenden zijn met onbekend letsel voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 18-jarige automobilist uit Lattrop-Breklenkamp reed op vrijdag 24 september omstreeks 20.49 uur over de Beuningerstraat in Beuningen. Bij hem in de auto zaten twee jongens (18 jaar en 17 jaar uit Denekamp) en een meisje (18 jaar uit Oldenzaal). Op een gegeven moment verloor de 18-jarige bestuurder de macht over het stuur in een bocht. Hij probeerde te corrigeren maar reed in een sloot waarna hij vermoedelijk over de kop is geslagen en in een weiland tot stilstand kwam. De verkeersongevallen analisten van Politie Twente stellen een onderzoek in naar de toedracht. Omdat de auto van de 18-jarige man behoorlijk beschadigd was is het kentekenbewijs ingevorderd. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010086734)

Overvaller zonder buit vandoor

Borne

Op vrijdagavond 25 september 2010 omstreeks 23.18 uur werd de eigenaresse van een snackbar aan de Letterveldweg in Borne overvallen. De overvaller bedreigde haar met mogelijk een vuurwapen en vroeg om geld. Op dat moment waren er geen andere klanten in de zaak. De vrouw liet zich echter niet zomaar overvallen. Ze trad adequaat en resoluut op in de richting van de overvaller waardoor deze de zaak zonder buit verliet. De overvaller was in het zwart gekleed, normaal postuur, ongeveer 1.70 à 1.75 meter lang en droeg een bivakmuts. Het is onbekend welke kant hij opliep. De politie is onmiddellijk een onderzoek gestart en heeft een buurtonderzoek ingesteld.

De politie verzoekt mensen, die bijzonderheden hebben waargenomen in de omgeving, contact op te nemen. Dit kan aan elk politiebureau of bellen met het 0900-8844. (2010086743)

Man zonder rijbewijs beledigt en pleegt verzet

Hengelo

Een motoragent herkende een automobilist die zonder geldig rijbewijs reed en controleerde hem. De bestuurder beledigde de motoragent en probeerde hem zelfs een kopstoot te geven. De man rende weg maar werd even later aangehouden.

Op zaterdag 25 september 2010 omstreeks 15.50 uur zag een motoragent een 26-jarige automobilist uit Hengelo rijden. De motoragent wist dat het rijbewijs van de man ongeldig was. Daar om controleerde hij de man aan de Deldenerstraat in Hengelo. De man werd agressief en beledigde de motoragent. Tevens probeerde hij de motoragent een kopstoot te geven. De man ging zodanig te keer dat de motoragent besloot pepperspray tegen de man te gebruiken. Hierop rende de man weg in de richting van het centrum. De motoragent had zijn collega's gealarmeerd. Deze hielden even later de 26-jarige man op de Beursstaat aan. Tijdens de aanhouding stribbelde de man wederom tegen. Hij is geboeid overgebracht naar het 'Politie Arrestantencentrum Twente' in Borne.

Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van drugs verkeerde werd een bloedproef gevorderd. De 26-jarige man weigerde dit. Zijn auto is afgesleept. Tevens bleek dat hij nog een boete had openstaan van 255 euro of twee dagen 'zitten'. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010086913)

Ongeval met scootmobiel

Hengelo

Een 80-jarige man in een scootmobiel raakte gewond tijdens botsing met auto.

Op zaterdag 25 september 2010 omstreeks 15.08 uur reed een 80-jarige man uit Hengelo in zijn scootmobiel over de Willem de Merodestraat in Hengelo. Hij sloeg bij de kruising met de Staringstraat linksaf. Hierbij zag hij een auto, die rechtdoor reed, over het hoofd en kwam ermee in botsing. Deze auto werd bestuurd door een 39-jarige man uit Enschede. De 80-jarige man werd uit zijn scootmobiel geslingerd en kwam met zijn hoofd op de grond terecht. De man is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010086918)

Agressieve winkeldief aangehouden

Enschede

De winkeldief wordt ook verdacht van een diefstal welke een week eerder was gepleegd. Hij is in verzekering gesteld.

Op zaterdag 25 september 2010 betrapte een beveiligingsmedewerker van een warenhuis aan het H.J. van Heekplein een 41-jarige man uit Enschede op diefstal. De beveiligingsmedewerker zag dat de 41-jarige man een flesje parfum stal. Hij heeft de man bij het verlaten van de winkel aangehouden. De man werd overgedragen aan de politie. De verdachte gedroeg zich agressief en beledigde de politieagenten. Uit onderzoek bleek dat de man een week eerder ook goederen had weggenomen uit dezelfde winkel. De man is daarop in verzekering gesteld en opgesloten in het Politie Arrestantencomplex Twente in Borne voor nader onderzoek. (2010086920)

Automobilist ligt dronken op de weg

Notter

Politieagenten troffen dronken automobilist op zijn rug op het wegdek aan vijf meter naast zijn auto.

Op zaterdag 25 september 2010 omstreeks 3.09 uur kwam er een melding bij de Politie binnen van een dronken bestuurder op de Notterveldsweg in Notter. Toen de politieagenten ter plaatse kwamen zagen zij een 23-jarige man uit Notter op zijn rug op het wegdek liggen ongeveer vijf meter naast zijn auto. De auto stond met draaiende motor en met de lichten aan in de berm. Uit onderzoek bleek dat de 23-jarige man gereden had. Hij werd daarom aangehouden. De man had een promillage van 1,6. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (201008785)

Auto in brand gestoken

Hengelo

Politie stelt nader onderzoek in naar een autobrand.

Op zaterdag 25 september 2010 omstreeks 3.14 uur ontdekte de 36-jarige eigenaresse dat haar auto in brand stond. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Vondelstraat. De brandweer heeft de auto geblust. De politie vermoedt brandstichting en stelt een onderzoek in. (2010086788)

Dronken automobilist aangehouden

Enschede

Een motoragent zag tijdens de wedstrijd van FC Twente tegen Ajax, op zaterdag 25 september 2010 omstreeks 20.46 uur, een auto midden op het fietspad staan aan de Hengeloseweg in Enschede. Toen hij de automobilist aansprak merkte hij dat deze behoorlijk gedronken had. De automobilist, een 51-jarige man uit Enschede werd aangehouden. Hij had een promillage van 1,8. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010086958)

Inbraak in woning

Hengelo

Bewoonster weer slachtoffer van inbraak in haar woning. Politie verzoekt getuigen zich te melden.

Een 40-jarige bewoonster van de Johannes Bosboomstraat in Hengelo ontdekte op zaterdag 25 september 2010 omstreeks 22.20 uur dat er was ingebroken in haar woning. Het betrof de derde keer dat in haar woning was ingebroken. De vrouw mist diverse goederen waaronder een laptop, mobiele telefoon en sieraden. De dader(s) is/zijn vermoedelijk via een raam aan de voorzijde van de woning naar binnengekomen. Men heeft waarschijnlijk via de achterzijde de woning verlaten. De vrouw heeft aangifte gedaan. Politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem melden bij Bel M.: 0800-7000. (2010086997)

Vrouw overleden na aanrijding

Almelo

De 81-jarige vrouw die woensdag 22 september betrokken was bij een aanrijding op de Wierdensestraat in Almelo overleed op zaterdagavond 25 september in het ziekenhuis. Aan het 15-jarige meisje wordt slachtofferhulp aangeboden. Abusievelijk stond in het eerder verstuurde persbericht dat het een 82-jarige vrouw betrof. De vrouw zou anders vandaag, zondag 26 september, haar 82ste verjaardag vieren.

Oud-persbericht:

Fietsster ernstig gewond bij aanrijding

Almelo

Een 82-jarige vrouw uit Almelo raakte woensdag 22 september ernstig gewond bij een aanrijding met een andere fietsster.

Woensdag 22 september omstreeks 14.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op het fietspad aan de Wierdensestraat in Almelo. Een 15-jarige meisje uit Almelo fietste over het fietspad aan de Wierdensestraat in Almelo. Voorbij de Mans Kapbaargtunnel kwam een fietser uit tegenovergestelde richting. Deze fietser werd van achteren ingehaald door een 82-jarige fietsster uit Almelo. De 82-jarige reed op een elektrische fiets en maakte een verkeerde inschatting tijdens het inhalen van haar voorganger. De 15-jarige en de 82-jarige kwamen in aanrijding met elkaar. De 82-jarige kwam ten val op haar hoofd en raakte ernstig gewond. Zij is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 15-jarige hield een pijnlijke arm over aan de aanrijding. (2010085944)

Man aangehouden voor zware mishandeling

Oldenzaal

Een 21-jarige man uit Overdinkel werd op zondag 26 september 2010 omstreeks 1.42 uur aangehouden op de Boterstraat in Oldenzaal. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 19-jarige man uit Oldenzaal. Deze mishandelng vond plaats aan de Boterstraat aan de achterzijde van een café. De 19-jarige man is met onbekend letsel door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. De 21-jarige man is opgesloten in het Politie Arrestantencomplex Twente. De politie stelt een onderzoek in naar deze zware mishandeling. (2010087025)

Dronken bestuurder ramt boom

Mander

Op zondag 26 september 2010 omstreeks 3.20 uur kwam er bij de politie Twente een melding van een aanrijding aan de Uelserweg in Tubbergen. De gealarmeerde agenten merkten dat de bestuurder, 24-jaar uit Uelsen, dronken was. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar zijn adem werd geanalyseerd. Hij had een promillage van 1,3. De auto van de man was door een aanrijding tegen een boom beschadigd en is afgesleept. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010087043)

---- --