Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Ongevallen in het verkeer

Publicatiedatum: 26-9-2010 10:39:23

ARNHEM - Het afgelopen weekeinde vonden enkele ongevallen plaats in Arnhem. Hierbij moest een aantal mensen voor medische controle c.q. behandeling naar het ziekenhuis worden vervoerd. Hieronder volgt een kort overzicht.


- Groningensingel, vrijdag 24 september. Op de Groningensingel wilde even na het 12.00 uur een 14-jarige Arnhemse de weg oversteken. Op dat moment kwam er net een 53-jarige Doorwerthse automobiliste aangereden. Er onstond een aanrijding. Het is nog onbekend of de Arnhemse hierbij gewond raakte (en wat de eventuele aard van het letsel is). De Arnhemse werd in elk geval overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis. (106911)

- Velperweg, zaterdag 25 september. Een 21-jarige Arnhemse snorfietser raakte omstreeks 22.30 uur gewond op de kruising aan de Velperweg in zijn woonplaats. Komende vanaf de Bronbeeklaan wilde hij rechtdoor het kruispunt oversteken. Vanaf de Van Remagenlaan kwam een 41-jarige Silvoldse automobilist aangereden. Deze persoon zou op de kruising linksaf zijn geslagen, precies op het moment dat de snorfietser overstak. Het gevolg was een botsing. Hierbij raakte de Arnhemmer gewond (vermoedelijk gebroken vingers en mondletsel). De Arnhemmer zou zich vervolgens recalcitrant hebben gedragen richting het personeel van de ambulance en het ziekenhuis. Hij moest in elk geval de nacht in het ziekenhuis doorbrengen. Van hem werd een bloedproef afgenomen. (107545)

- Sonsbeekweg, zaterdag 25 september. Rond 18.30 uur reed een 50-jarige Arnhemmer in zijn auto over de Sonsbeekweg, gaande in de richting van de Zijpendaalseweg. Achter hem reed een 26-jarige plaatsgenoot op zijn motor. Op een gegeven moment wilde de automobilist keren. Hij zou hierdoor wat rechts van de weg zijn gaan rijden. Hierdoor zou de motorrijder hebben gedacht dat de man rechtdoor ging rijden en wilde hij hem links inhalen. Het gevolg was een botsing. De motorrijder werd voor medische controle door ambulancepersoneel meegenomen naar het Rijnstate ziekenhuis. Het is nog onbekend of de man gewond is geraakt (en wat eventueel de aard van zijn letsel was). Voor zover bekend werd de man al snel uit het hospitaal ontslagen.
(107428)

- Moslaan, zaterdag 25 september. Omstreeks 10.45 uur reed een 75-jarige Arnhemse automobilist over de Moslaan. Hij wilde de Roosendaalseweg inrijden, maar zou daarbij een 73-jarige Rozendaalse fietsster over het hoofd hebben gezien. De twee raakten elkaar en de vrouw kwam ten val. Zij liep letsel aan een wenkbrauw op en kampte met een pijnlijke pols. Ambulancebroeders ontfermden zich over haar. Voor zover bekend hoefde zij niet naar het ziekenhuis. (107282)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanhoudingen in verband met mishandelingen

Publicatiedatum: 26-9-2010 10:38:56

ARNHEM/VELP - Een aantal personen is het afgelopen weekeinde in Arnhem en Velp aangehouden. Deze aanhoudingen hadden allen verband met mishandelingen.


- In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 september werden in het Arnhemse uitgaanscentrum twee Arnhemmers aangehouden. De twee zouden in een horecagelegenheid om nog onduidelijke reden ruzie met elkaar hebben gekregen. Hierbij zou gevochten zijn. Beiden werden uit de gelegenheid gezet, tevens waarschuwde het personeel de politie. Agenten kwamen ter plaatse en troffen twee mannen aan. Beiden leken gewond. Zo had de 22-jarige Arnhemmer bloed op gezicht, handen en T-shirt en zou de ander (een 23-jarige man) ook onder het bloed zitten. Beiden werden aangehouden voor mishandeling.
(107590)

- In de Arnhemse wijk Monninkenhuizen werd zaterdagavond 25 september een 32-jarige Arnhemmer aangehouden. In een woning in de genoemde wijk zou hij op een 11-jarig familielid passen. Om nog onduidelijke reden zou hij de jongen hebben mishandeld. Het kind wist de woning te ontvluchten. Er werd contact met de politie gezocht. Agenten spraken met de 11-jarige. In de woning in Monnikenhuizen troffen zij de 32-jarige Arnhemmer aan, roken bij hem een alcohollucht en hielden hem vervolgens aan.
(107424)

- Een 47-jarige Velpenaar is vrijdagavond 24 september in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht daar zijn 44-jarige Velpse vriendin te hebben geslagen. Het is nog onbekend wat de aanleiding voor de mishandeling vormde. Na de mishandeling zou de vrouw de woning zijn ontvlucht en werd er contact met de politie gelegd. Agenten trokken naar de woning, troffen er de Velpenaar aan en hielden hem aan. (107071)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Huissenaar en Arnhemmer verdacht van bedreiging
Publicatiedatum: 26-9-2010 10:38:28

ARNHEM - Een 20-jarige Huissenaar is in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 september aangehouden in het uitgaanscentrum van Arnhem. Hij zou een portier van een uitgaansgelegenheid hebben bedreigd. Hem - en een vriend - zou de toegang zijn geweigerd. De reden hiervoor is nog onbekend. Hierop zou hij dreigende woorden hebben gesproken. Surveillerende agenten werden er bij gehaald. Zij hielden in eerste instantie de twee jongemannen staande; vervolgens werd de Huissenaar aangehouden.
(107515)
ARNHEM - Zaterdagmiddag werd een 34-jarige Arnhemmer aangehouden. Hij zou zijn ex-vriendin hebben bedreigd. De reden voor de bedreiging is nog onbekend. Bekend werd waar de man zich zou kunnen ophouden. Naar hem werd uitgekeken. Hij werd aangetroffen in een berging in het Sonsbeekkwartier.
(107318)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---