26/09/2010 12:27

Stichting Vluchteling


1e Nacht van de Vluchteling levert ruim 95.000 euro op

Honderden deelnemers lopen hele nacht voor slachtoffers seksueel geweld in Congo .

Den Haag, 26 september.

Afgelopen nacht trotseerden 450 wandelaars regen en kou tijdens de Nacht van de Vluchteling. Zij liepen 40 kilometer van Rotterdam naar Den Haag. De deelnemers haalden tezamen ruim 95.000,- euro aan sponsorgeld op. Stichting Vluchteling steunt met deze opbrengst vrouwen en meisjes in Congo die het slachtoffer werden van het seksuele geweld dat daar op grote schaal wordt ingezet als oorlogswapen.

Het was een bijzonder gezicht: honderden wandelaars die zich om middernacht verzamelden aan de voet van de Erasmusbrug. Nadat Youp van 't Hek het startschot gaf, liepen zij de nacht in voor een tocht van 40 kilometer van Rotterdam, Schiedam en Delft naar de finish op het Malieveld in Den Haag.

Opbrengst voor slachtoffers seksueel geweld in Congo

De deelnemers haalden met hun prestatie in totaal ruim 95.000,- euro op. Dit bedrag wordt ingezet in Oost-Congo. Vrouwen en meisjes zijn daar op grote schaal het slachtoffer van seksueel geweld. Verkrachting en verminking worden gebruikt als oorlogswapen. Stichting Vluchteling, initiatiefnemer van de NIGHTWALK, helpt deze vrouwen in Congo met hersteloperaties en psychosociale hulp.

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling: 'De animo voor deze eerste Nacht van de Vluchteling is overweldigend en de totaalopbrengst is bitterhard nodig! De fysieke en psychische gevolgen van verkrachting zijn verschrikkelijk. De opbrengst besteden we aan medische hulp voor de slachtoffers van het geweld in Congo'.

Nacht van de Vluchteling 2011

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni 2011 organiseert Stichting Vluchteling de 2e Nacht van de Vluchteling.

De website www.nachtvandevluchteling.nl blijft na de Nightwalk nog enige tijd open voor donaties.





http://www.nachtvandevluchteling.nl

http://www.stichtingvluchteling.nl