KNHS

Carmen Römer valt van paard in eerste etappe van WK endurance 26 september 2010
Carmen Romer - Tuff Enuff

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - Carmen Römer (Landgraaf) viel in de eerste etappe van de 160 km. lange endurancerit van haar paard Tuff Enuff, die struikelde waardoor Carmen ten val kwam. De amazone reed op dat moment in de kopgroep, waarin haar paard zonder berijdster rustig verder galoppeerde.

Een attente steward, die een paard zonder ruiter aan zag komen, greep het dier vast en bracht Tuff Enuff, zelf gezeten in een quad, terug richting de te voet rennende amazone. Na ongeveer drie minuten waren ruiter en paard weer verenigd en zette Römer de achtervolging op de kopgroep in. De achterstand van Carmen op de leider in het klassement bij binnenkomst in de eerste vetgate bedroeg vier minuten en dat plaatste haar op een voorlopige veertiende plek. In het eerste gedeelte van de tweede etappe begon Römer met een inhaalrace en maakte binnen de kortste keren een minuut achterstand goed.

De wedstrijd over een afstand van 160 km., die vanochtend in het Amerikaanse schemerdonker om 7.00 uur is begonnen, is nog in volle gang. Rond middernacht Nederlandse tijd zullen de eerste deelnemers finishen.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.alltechfeigames.com

Foto Carmen Römer met Tuff Enuff tijdens de start, door: www.melissen.net