Fred Teeven wil harde aanpak geweld tegen chauffeurs

26/09/2010 18:59

TVM Verzekeringen

NIJKERK - Een nieuw kabinet zal hoge prioriteit moeten geven aan een betere doorstroming op de snelwegen en een keiharde aanpak van transportcriminaliteit. 'We moeten hard ingrijpen zowel door politie-inzet als met veel hogere straffen.', aldus de justitiespecialist van de VVD Tweede Kamerfractie Fred Teeven, die ervan uitgaat dat een nieuw kabinet stevig doorpakt op dit dossier, zeker na een reeks van gewelddadige overvallen op vrachtwagenchauffeurs. Teeven sprak zaterdag in Nijkerk meer dan 1000 beroepschauffeurs toe bij de manifestatie Ridders van de Weg.

Fred Teeven: 'Het is goed om te zien hoe de transportsector weer helemaal terug is op de weg naar boven en inmiddels 8% van de economische stimulans in Nederland voor haar rekening neemt. Doorstroming van het verkeer en het bestrijden van transportcriminaliteit zijn DE topics waar een nieuw kabinet aandacht aan moet besteden. Ik ben daar duidelijk in: de straffen moeten fors omhoog en we moeten alles uit de kast halen om de daders ook financieel flink aan te pakken.' TVM president - directeur Arjan Bos was blij met de toezeggingen van Fred Teeven. 'Geweld op de snelweg moet niet alleen thema zijn aan de vergadertafel, maar moet een hoge prioriteit zijn bij politie en justitie. Niet in Nederland, maar in heel Europa!'

Voormalig Officier van Justitie Fred Teeven heeft zelf ook een verleden achter het stuur van grote combinaties. 'In mijn studententijd kluste ik regelmatig bij in de Bollenstreek op vrachtwagens in het bloemen- en bollenvervoer. Die vrijheid die je dan hebt is ongekend.'

President-directeur Arjan Bos van TVM verzekeringen vergeleek de moderne beroepschauffeur in zijn rede met een topsporter. 'U weet: transport is topsport, we willen ook alles doen om u in een perfecte conditie te houden. We hebben daarvoor een speciaal leefstijlprogramma ontwikkeld. Chauffeurs zijn topsporters op de autobaan en die willen we voor die klus in perfecte conditie krijgen. Niet om te betuttelen. Niet om te zeuren over die overheerlijke chauffeursbal in de tankstations, maar om U een topprestatie te laten leveren. Iedere dag Verder zullen er de komende jaren in Nederland, maar ook elders in Europa, steeds meer bewaakte parkeerplaatsen komen. Niet alleen veilig, maar ook comfortabel voor de chauffeurs. Er zijn toiletvoorzieningen voorzien. Restaurants. Eigenlijk is dat massaal stapelen van vrachtwagens op overvolle Europese parkeerplaatsen zonder voorzieningen iets waar we snel een einde aan moeten maken. Als verzekeraar denken we daar graag over mee!

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.tvm.eu