Accordeonorkest Swentibold speelt in Centre Céramique Maastricht


MAASTRICHT, 20100712 -- Op zondag 26 september 2010 is Accordeonorkest "Swentibold" uit Buchten te gast in het Centre Céramique in Maastricht. Leo Hölsgens en zijn muzikanten zullen op deze dag van 14.30 - 15.30 uur een concert verzorgen.

Accordeonorkest "Swentibold" bestaat al ruim 40 jaar en in de regio Sittard is het orkest beslist geen onbekende. Bij heel veel muzikale activiteiten in Sittard-Geleen en omgeving gaf de groep "acte de présence". Tijdens al die jaren is Leo Hölsgens steeds de muzikale leider en de drijvende kracht achter het orkest geweest.

[Groepsfoto accordeonorkest Swentibold]

Het orkest is intussen uitgegroeid tot een groep van ongeveer 30 accordeonisten. Zij worden ondersteund door enkele muzikanten op bas, slagwerk en keyboard. In het verleden nam "Swentibold" geregeld deel aan nationale en internationale concoursen en festivals. Hoogtepunten in het bestaan van "Swentibold" waren ongetwijfeld de keren dat het orkest heeft deelgenomen aan het Alpländisches Akkordeonfestival in Innsbruck en het WMC in Kerkrade. Leo Hölsgens wist daar met zijn orkest eerste prijzen in de wacht te slepen. Ook waren er radio-optredens voor de NCRV en L1 en trad het orkest eerder al eens op in het Bonnefanten-museum in Maastricht.

Het repertoire van "Swentibold" is heel gevarieerd. Dirigent Hölsgens kan voor elk optreden een geschikt programma samenstellen. Zo bevat ook het programma in het Centre Ceramique "voor elk wat wils". De bezoekers zullen kunnen genieten van speciaal voor accordeon geschreven muziek, maar ook van bekende melodieën, tango's, musettewalsen, folkmuziek etc. De echte muziekliefhebber mag dit concert zeker niet missen.

Centre Ceramique in Maastricht
Avenue Céramique 50
zondag 26 september 2010.
Entree is gratis.
Meer informatie op: www.accordeonorkestswentibold.nl
Gezien het beperkt aantal zitplaatsen is het verstandig tijdig aanwezig te zijn.