Speurtocht door Het Streekbos in Bovenkarspel


Gezinsactiviteit bij IVN-Westfriesland

BOVENKARSPEL, 20100919 -- De hele maand september zijn er in Nederland honderden (natuur)activiteiten en excursies. De Groene Maand activiteiten zijn ook dit jaar weer zeer uiteenlopend, maar vooral uniek en kleinschalig. Op zondag 26 september met een speurtocht door Het Streekbos speciaal voor (groot)ouders en kinderen van de basisschool die houden van bos en buiten bezig zijn.

Deelnemers krijgen een vragen/actielijst met kleine natuuropdrachtjes. De start is om 14.00 uur in De Terp. De route wordt gelopen via het Ecoproject en duurt ongeveer een uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.
[Meisje met kastanjes, foto Toos Brink] September is van oudsher de oogstmaand. Ook Het Streekbos doet daar op bescheiden wijze aan mee. Veel bomen en struiken hangen vol met bessen, zaden en noten. Denk aan de braam, vlier, sleedoorn, lijsterbes en de walnotenbomen. Bestemd voor hun voortplanting en als voedsel voor dieren. Vlak niet uit hoeveel vogels ervan afhankelijk zijn om de winter door te komen. Ook zij zorgen weer voor de verspreiding van zaden door middel van uitwerpselen of verstoppen.

IVN West-Friesland





ingezonden persbericht