KNHS

Dressuurpaarden topfit door veterinaire keuring

26 september 2010

Adelinde Cornelissen

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - Tijdens de veterinaire keuring van de dressuurpaarden doorstonden alle vier Nederlandse paarden deze keuring glansrijk. Jerich Parzival van Adelinde Cornelissen (Nijkerk) draafde over het baantje dat het een lust was, Moorlands Totilas van Edward Gal (Harskamp) oogde uiterst ontspannen en datzelfde gold voor Hunter Douglas Sunrise van Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde), die even een bokkensprongetje probeerde te maken.

Toch was er enige spanning in het Nederlandse kamp, want op zaterdag is het reservepaard Exquis Nadine van Hans Peter Minderhoud (Harskamp) op het asfalt uitgegleden en tegen de grond gegaan. Daardoor ontstonden enige kleine schaafwondjes. Team veterinair Jan Greve heeft Nadine in de kliniek die op het terrein aanwezig is bekeken en in overleg met de FEI veterinairen werden de schaafwondjes behandeld. Tijdens de veterinaire keuring op zondag draafde Nadine ontspannen en met de oortjes naar voren voor de jury op en neer.

Maandag en dinsdag begint de dressuur met de Grand Prix, tevens landenwedstrijd, woensdag is de Grand Prix Special en op vrijdagavond word de Kür op muziek verreden.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.alltechfeigames.com

Foto: w ww.melissen.net