Senternovem

06-09-2010 |

Veel animo voor workshop "Duurzame toegang tot duurzame energie" in Tanzania

Van 27 september tot en met 1 oktober organiseert Agentschap NL een workshop voor uitvoerders van duurzame energie projecten in ontwikkelingslanden. De workshop wordt gehouden in Moshi, Tanzania en heeft tot doel de uitvoerders te ondersteunen bij het operationeel houden van hun projecten als de subsidieperiode eenmaal afgelopen is. Daarnaast staan het uitwisselen van kennis en ervaringen centraal.

De deelnemers zijn uitvoerders van projecten die subsidie krijgen uit het Daey Ouwens Fonds of het Fonds Duurzame Biomassa Mondiaal. Ook zijn vertegenwoordigers van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse Ambassade en het programma Energising Development aanwezig. Er is veel animo en in totaal worden zo'n zeventig - overwegend Afrikaanse - deelnemers verwacht.

De workshop opent met een dag specifiek gericht op jatropha, waarbij zowel teelt en verwerking als duurzaamheidsaspecten aan bod komen. Vervolgens staan onderwerpen als commercialisering, financiering en monitoring van duurzame energie projecten op de agenda. De sessies zijn 'hands on' en worden grotendeels door projectuitvoerders zelf ingevuld. Er is veel ruimte voor het uitwisselen van praktijkervaringen, bijvoorbeeld tijdens het veldbezoek aan een aantal projecten in uitvoering.

Agentschap NL hoopt het grote animo bij de deelnemers te kunnen omzetten in duurzame energie activiteiten die toekomstbestendig zijn. Wijzigingsdatum |

06-09-2010