UMC Groningen

UMCG organiseert manifestatie âOperatiekamer van de Toekomstâ

20 september 2010 De komende jaren zullen operatiekamers aan heel andere eisen moeten gaan voldoen. Dat is een grote uitdaging voor zorgprofessionals en ontwerpers. De manifestatie OK van de Toekomst kijkt alvast vooruit en denkt met een frisse blik na over de ontwikkeling, de potentie en de vormgeving van de OK. De manifestatie vindt plaats van 27 september tot en met 8 oktober in het UMCG.

Hoe kan het anders, hoe kan het beter, hoe kan het schoner, mooier en prettiger? Kortom, hoe ziet de operatiekamer van de toekomst eruit? Kern van de manifestatie is een multidisciplinaire workshop. Zeven teams met ontwerpers en zorgprofessionals van het UMCG gaan twee weken lang aan de slag. Rond de workshop worden diverse lezingen en activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Kijk voor het complete programma op www.umcg.nl.

De Manifestatie OK van de Toekomst is een initiatief van het UMCG en wordt georganiseerd is samenwerking met het Centrum Zorg en Bouw, onderdeel van TNO en Platform GRAS. De manifestatie is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Stimuleringsfonds voor Architectuur.

Contactinformatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting van het UMCG, bereikbaar op telefoonnummer (050) 361 22 00.