Gemeente Almere

Aanpassing fietsroute en verboden fietsen te parkeren

20-09-2010

Fietsparkeerverbod achter station Van maandag 27 september tot eind 2010 is de fietsroute aangepast tussen het station Almere Centrum en de Staatsliedenwijk. Dan voorzien we de openbare ruimte rond de tweede WTC-toren Majestic van Chinees graniet.

Het fietspad aan de oostzijde van de busbaan zal dan tussen het station het het J. Algerapad afgesloten zijn, waardoor fietsverkeer op dat traject naar de westzijde moet en vervolgens bij het J. Algerapad oversteekt naar het fietspad aan de andere kant van de busbaan. Deze wijzigingen wordt met duidelijke bebording aangeven.

Bereikbaarheid fietsenstalling

Fietsers van en naar de fietsenstalling achter de taxistandplaats bij station Almere Centrum worden omgeleid via de Schoutstraat- Metropoolstraat- fietsenstalling station. Deze route staat op de borden.

Fietsen verwijderd

Vanaf juni is met duidelijk bebording aangegeven dat het niet meer mogelijk was om uw fiets te stallen tussen om uw fiets te stallen tussen de WTC-toren Majestic en het NS-station Almere Centrum. Er worden echter nog steeds fietsen gestald. Vanaf donderdag 16 september staan er opnieuw borden waarop aangegeven staat dat alle fietsen op deze locatie vanaf maandag 27 september worden verwijderd.

Vanaf zaterdag 25 september geldt er op deze locatie een verbod: verboden te parkeren. Dit zonebod betekent dat bij de wet er geen fietsen meer op deze plek geparkeerd mogen worden.

Proces-verbaal

Fietsers kunnen gebruik maken van de ruime, overkapte stalling aan het Taxiplein (onder het spoor). Wanneer u uw fiets op de `verboden' locatie blijft stallen, is dat op eigen risico. Uw fiets wordt dan losgeknipt en vervolgens afgevoerd. Wanneer uw fiets op of na 27 september is verwijderd, dan kunt u zich melden bij het politiebureau aan de Baljuwstraat in Almere Centrum. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt, waarna u na het tonen van een geldig legitimatiebewijs uw fiets kunt ophalen.

Bijlage(n)


* situatietekening verbod plaatsen fietsen.pdf (342.7K)