Gemeente Doetinchem

Muurschilderproject DOS

Actueel bericht, 20 september 2010

Van 27 september t/m 1 oktober maakt een Nicaraguaanse muurschilder een kunstwerk samen met Doetinchemse leerlingen en andere belangstellenden in de Gruitpoort. Ook u kunt meedoen. Meldt u zich daarom nu aan voor een schildersessie via secretariaat@dos-doetinchem.nl.

Het is de achtste keer dat Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking (DOS) deze activiteit organiseert. Dit jaar is het thema van de muurschildering het opstarten van het beroepsonderwijs in La Libertad, de zusterstad van Doetinchem. Op vrijdag 1 oktober, om 16.30 uur, wordt het kunstwerk feestelijk onthuld in de Gruitpoort door burgemeester Kaiser. Ook u bent hiervoor uitgenodigd.

DOS

Doetinchem heeft ene stedenband met La Libertad in Nicaragua. De projecten die DOS uitvoert, vallen onder de millenniumdoelen 1,2,7 en 8 en hebben de thema's: maaltijdvoorziening voor ouderen, onderwijs, water & sanitatie, huizenbouw en projecten ter stimulering van de locale economie. Het opstarten van het beroepsonderwijs in La Libertad valt onder millenniumdoel 8 en is een belangrijke factor in de ontwikkeling van de lokale economie. Voor meer informatie over DOS kunt u kijken op www.dos-doetinchem.nl.

Actueel