Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Intensieve aanpak omgeving Pascalweg

Actieweek 27 t/m 30 september

De deelgemeente IJsselmonde heeft met de politie, Stadstoezicht, Gemeentewerken, Roteb en Comwonen afspraken gemaakt over de samenwerking op het gebied van schoon, heel en veilig. De activiteiten vinden het hele jaar plaats, maar binnenkort extra intensief in de omgeving van de Pascalweg in Lombardijen. In de week van 27 t/m 30 september gaan we extra aan de slag onder de noemer Een prettige wijk maken we samen!.

Medewerkers van de wijkpolitie, toezichthouders, parkeer- en milieucontroleurs van Stadstoezicht werken gezamenlijk aan de leefbaarheid in de omgeving van de Pascalweg. Uiteraard doen ook Roteb en Gemeentewerken mee met de actie.

In de omgeving van de Pascalweg gaat het in de periode van 27 t/m 30 september om de volgende acties:


* controle op autos en bestuurders, bijvoorbeeld de APK-keuring, verzekering, kenteken-bewijs, rijbewijs, openstaande boetes, verbaliseren hinderlijk parkeergedrag;

* controle op het aanbieden van huisvuil en grof vuil;
* aanpak rattenoverlast;

* controle op naleving van het hondenpoepbeleid;
* aanpak overlastgevend groen;

* verwijderen onkruid op verharding;

* herstellen straatwerk;

* zichtbare voetsurveillances.

Tijdens de actieweek (van 27 t/m 30 september) staat er aan de Pirandellostraat een container, waar u grofvuil (geen zand of aarde) kunt aanleveren.

Bewonersavond
Bovengenoemde acties zijn het resultaat van een schouw van alle partijen door de wijk. Deze lijst is nog niet helemaal compleet. 21 september was een bijeenkomst met bewoners van de Pascalweg en omgeving. Aan hen is gevraagd of zij nog punten hebben die we tijdens deze actie mee zouden moeten nemen.

Bewoners worden gestimuleerd mee te werken om hun buurt schoon, heel, veilig en leefbaar te maken en te houden. Natuurlijk door zich zelf aan de regels te houden, maar ook door medebewoners wegwijs te maken in de regels en afspraken die er zijn.

Belangrijke telefoonnummers
Voor meldingen en klachten op het gebied van schoon en heel belt u 14010.
Voelt u zich onveilig of heeft u te maken met overlast, dan kunt u bellen naar de politie via 0900 - 8844. In acute noodsituaties moet u direct het alarmnummer 1-1-2 bellen.
Om een afspraak te maken voor het ophalen van grof vuil, belt u ook naar het algemene klachtennummer 14010.
Het telefoonnummer van de Deelgemeente IJsselmonde is 010 - 479 82 00.