Gemeente Etten-Leur

Agenda van de opiniebijeenkomst op 27 en 28 september

Gemeenteraad

Agenda van de opiniebijeenkomst op 27 en 28 september

Het presidium van de gemeenteraad maakt bekend dat op maandag 27 september en dinsdag 28 september aanstaande 's avonds vanaf 19.30 uur een openbare opiniebijeenkomst wordt gehouden. Van 19.00 uur tot 19.30 uur kunt u in de Schonckzaal op een informele wijze van gedachte wisselen met de raads- en burgerleden. Om 19.30 uur start de opiniebijeenkomst in de raadzaal. Tijdens de opiniebijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Ruimtelijke Zaken (maandag 27 september):


* Voorstel over de jaarrekening 2009 en de ontwerpbegroting 2011 van de Regeling Milieu & Afval Regio Breda (MARB)

Het college stelt aan de gemeenteraad voor om geen zienswijze in te dienen of opmerkingen te maken over de ontwerpbegroting 2011 en de conceptjaarrekening en -jaarverslag 2009 van de Regeling Milieu en Afval Regio Breda (MARB).


* Gedachtewisseling over de notitie structuurvisie Spoorzone Noord met als doel aan te geven welke onderwerpen al dan niet dienen te worden meegenomen

Het college heeft een notitie vastgesteld, waarin de randvoorwaarden en het progamma van eisen voor een ontwikkeling van gronden in de Spoorzone-Noord zijn opgenomen. De Spoorzone-Noord omvat het gebied dat wordt omsloten door de Hoevenseweg, Concordialaan, Zonnestad en de spoorlijn. Ook is de verdere procedure vastgesteld om te komen tot een structuurvisie voor het gebied. Daarbij is voorzien de instelling van een klankbordgroep van (grond)eigenaren en omwonenden, die wordt betrokken bij de ontwikkeling van de ruimtelijke invulling van het gebied. De notitie is ter kennis gebracht van de gemeenteraad en ter inzage gelegd. Op verzoek van de CDA-fractie wordt er een gedachtewisseling gehouden over de notitie met als doel aan te geven welke onderwerpen al dan niet dienen te worden meegenomen.


* Voorstel over de evaluatie van het uitvoeringsprogramma 2009 en vaststelling van het uitvoeringsprogramma 2011 GVVP

Het college heeft ingestemd met de financiële en inhoudelijke onderbouwing van projecten uit het uitvoeringsprogramma 2011 van het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan en doet op basis daarvan een voorstel aan de gemeenteraad. Met de onderbouwing is er sprake van financieel verantwoorde investeringen.


* Voorstel over de vaststelling van het bestemmingsplan Kantoor- en sportlocatie Trivium

Het college stelt aan de gemeenteraad voor om het bestemmingsplan `Kantoor- en sportlocatie Trivium' vast te stellen. Het bestemmingsplan is aangepast aan de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (WABO). De kosten zijn verhaald op de ontwikkelende partij. Omdat er geen nadere eisen zijn gesteld, wordt er geen exploitatieplan vastgesteld.


* Vaststellen bestemmingsplan Etten Zuid

Het college stelt aan de gemeenteraad voor om het bestemmingsplan Etten Zuid gewijzigd vast te stellen. Het gaat daarbij om enkele tekstuele wijzigingen naar aanleiding van een ingebrachte zienswijze.


* Vaststellen welstandscriteria Concordialaan 137/HLO terrein

Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen tegen het voornemen vrijstelling te verlenen voor het project aan de Concordialaan 137 is het bouwplan op een klein onderdeel aangepast. Het college verleent de vrijstelling en stelt een hogere grenswaarde voor enkele wooneenheden binnen het plangebied vast. Bovendien stelt het college de gemeenteraad voor om de welstandscriteria voor dit gebied vast te stellen ten behoeve van de beheerssituatie.


* Nemen van een Principebesluit Bisschopsmolenstraat-Voorvang

De eigenaren van de percelen op de hoek Bisschopsmolenstraat - Voorvang hebben gevraagd om mee te werken aan aangepaste nieuwbouw op de zuidhoek Bisschopsmolenstraat - Voorvang. Omdat de plannen niet in overeenstemming zijn met het geldende bestemmingsplan, stelt het college aan de gemeenteraad voor in te stemmen met de nieuwe kaders waarmee bij de planontwikkeling rekening moet worden gehouden. De nieuwe kaders vormen tevens de basis voor de herziening van het bestemmingsplan.


* Vaststellen Archeologiebeleid en Erfgoedverordening Etten-Leur

Het college stelt de gemeenteraad voor om in te stemmen met het archeologiebeleid, de Erfgoedverordening Etten-Leur en de daarbij behorende gemeentelijke archeologische beleidskaart. De aanleiding hiervoor is de Wet op de archeologische monumentenzorg, waarmee gemeenten verantwoordelijk worden voor het archeologische erfgoed binnen de gemeentegrenzen.

Maatschappelijke Zaken (dinsdag 28 september):


* Vaststellen raadsopdracht beleidsplan Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening 2011-2014

De gemeenteraad krijgt op basis van het wetsvoorstel Gemeentelijke Schuldhulpverlening de taak om een beleidsplan met een werking van vier jaar vast te stellen. Het college stelt aan de raad voor om met een raadsopdracht te voldoen aan deze wettelijke verplichting.


* Vaststellen begroting 2010 van de stichting LeerSaam

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om in te stemmen met de begroting 2010 onder de voorwaarde dat de begrotingen vanaf 2011 met een positief resultaat moeten worden ingediend.

Bestuurlijke Zaken (dinsdag 28 september):


* Voorstel om toestemming te verlenen voor het instellen van de nieuwe GR West-Brabant en het instellen van de bestuurscommissies door het Algemeen Bestuur van de nieuwe GR West-Brabant

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om het college toestemming te verlenen voor het aangaan van de Gemeenschappelijke Regeling Regio West-Brabant, en om het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Regio West-Brabant toestemming te verlenen voor het instellen van diverse bestuurscommissies.


* Voorstel tot vaststellen van de gewijzigde APV, monumentenverordening en bouwverordening in verband met de invoering van de Wabo

Het college heeft in verband met de aanstaande invoering van de Wabo besloten om in te stemmen met de voorgestelde wijzigingen van de APV Etten-Leur 2009, de Monumentenverordening 2007 gemeente Etten-Leur en de Bouwverordening.

De gemeenteraad wordt voorgesteld deze gewijzigde verordeningen vast te stellen.

Aansluitend aan de opiniebijeenkomst van 28 september worden de voorstellen waarover overeenstemming bestaat behandeld in een openbare raadsvergadering. Deze besluiten zijn dan officieel genomen en kunnen worden uitgevoerd. Voorstellen waarover (nog) geen overeenstemming bestaat worden behandeld in de raadsvergadering van 11 oktober 2010.

De agenda inclusief bijlagen kan door alle belangstellenden vanaf maandag 20 september 2010 worden ingezien in de openbare bibliotheek Etten-Leur, Anna van Berchemlaan 4 en in het informatiecentrum in het stadskantoor, Roosendaalseweg 4. Voor vragen kunt u zich wenden tot de griffie, tel: 076-5024365/5024367 of per e-mail: griffie@Etten-Leur.nl.

De volledige agenda is beschikbaar op de gemeentelijke internetsite bij Raad & informatie > Vergaderingen > Opiniebijeenkomsten > Alle vergaderingen in 2010 > 27 september

Agenda Opinieraad
Uw bezoek waard

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl