Gemeente Tiel


Relinen riool Westroijensestraat

Op maandag 27 september 2010 start de gemeente met het afsluiten van de tunnel in de Westroijensestraat om het riool in deze straat te relinen (riool vervangen zonder openbreken weg). Als de weersomstandigheden meewerken, duren deze werkzaamheden 2 à 3 weken en gaat de tunnel weer open. Daarna zal het gedeelte stamriool Sportparklaan - Gasthuislingelaan worden gerelined. Van deze werkzaamheden is haast geen hinder te verwachten, omdat voor dit gedeelte geen verkeersomleidingen of wegafzettingen nodig zijn.

Westroijensestraat
Vanaf de straat wordt via een rioolput een bekleding aangebracht in het bestaande riool. Hiervoor hoeft de straat niet opengemaakt te worden. Voor deze renovatie worden meerdere vrachtwagens ingezet en een grote kraan. Bovendien komt er een rioolreiniger en een busje met een camera. Deze staan allemaal rond één rioolput opgesteld.

Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren, komt er een tijdelijke persleiding die loopt vanaf de Westroijensestraat, onder de tunnel door. Hiermee wordt het rioolwater langs de te renoveren leidingen afgevoerd. De uitvoering gebeurt gefaseerd. Via verwijzing van verkeersborden wordt het verkeer omgeleid.

Het renoveren gebeurt vanaf twee locaties. Hiervoor wordt de tunnel afgesloten en het verlengde van de Westroijensestraat half afgesloten voor verkeer. Er worden omleidingen aangegeven. De omleidingen lopen via het industrieterrein Kellen (voor richting Tiel Oost), Laan van Westroijen, Predikbroedersweg (voor richting Centrum).