Gemeente Capelle a/d IJssel

Start aanleg laatste ontsluitingsweg Fascinatio

De ontsluiting van Fascinatio is al jaren een aandachtspunt, al het verkeer vanuit de wijk en bedrijvenpark Rivium gaat de wijk uit via één ontsluitingsweg. Dit geeft regelmatig opstopping. Met de aanleg van de nieuwe ontsluitingsweg verbetert dit.

De ontsluiting van Fascinatio is al jaren een aandachtspunt, al het verkeer vanuit de wijk en bedrijvenpark Rivium gaat de wijk uit via één ontsluitingsweg. Dit geeft regelmatig opstopping. Met de aanleg van de nieuwe ontsluitingsweg verbetert dit. Omdat we nu fase vier van de woningbouw ingaan en de grond bouwrijp is hebben wij aan KWS Infra bv de opdracht gegeven om de Barckalaan, de laatste ontsluitingsweg van Fascinatio, aan te leggen.

De voorbereidende werkzaamheden zijn zoals gepland na de zomervakantie gestart. Op maandag 27 september 2010 starten we met afgraven van het zand en de grond van de voorbelasting. Dit wordt verplaatst naar de vrije kavel aan de Fascinatio Boulevard, naast de Parkschuttle. Vervolgens wordt het ondergrondse leidingwerk aangelegd, de aansluiting op de Fascinatio Boulevard gerealiseerd en de verharding op de Barckalaan aangelegd. Als laatste wordt het Abram van Rijckevorselplein heringericht. Komende vanaf de Barckalaan, Capelsebrug is er straks een aparte opstelstrook voor het verkeer rechtsaf richting Rotterdam. Ook de voet/fietsverbinding vanaf de Barckalaan naar de IJsselmondeselaan wordt opnieuw aangelegd.

De verkeersregelinstallatie op de kruising Abram van Rijckevorselweg - Van Beethovenlaan wordt in dezelfde periode vervangen en aangepast aan de nieuwe situatie.
Uiteraard kunnen wij al deze werkzaamheden niet in één keer uitvoeren. Dit gebeurt dan ook in diverse fases. De werkzaamheden kunnen helaas niet worden uitgevoerd zonder hinder op te leveren voor het verkeer. Wij hopen dat u hier begrip voor hebt. Voorafgaand aan iedere fase wordt u via de gemeentepagina geïnformeerd over de werkzaamheden en de mate van hinder. Wij streven ernaar de werkzaamheden eind maart 2011 gereed te hebben, daarbij is rekening gehouden met een mogelijke vorstperiode, maar niet met de omvang en duur zoals die van afgelopen winter.