Politie Flevoland

INTERREGIONAAL VUURWERKTEAM GOOI-FLEVOLAND VAN START

Huizen, 23-09-2010 o Maandag 27 september 2010 gaat het vuurwerkteam weer van start . Het team investeert de komende maanden in het tegengaan van de handel in illegaal vuurwerk.

Dit jaar is het vuurwerkteam een samenwerkingsverband tussen de korpsen Gooi en Vechtstreek en Flevoland en werkt vanuit Huizen. Het vuurwerkteam is een onderdeel van het milieurechercheteam. Het team doet onderzoek naar de illegale handel in vuurwerk. Daarbij wil het vuurwerkteam zoveel mogelijk illegaal vuurwerk in beslag nemen, verdachten aanhouden en illegale opbrengsten ontnemen. De handhaving op schade en overlast door vuurwerk in de regios Gooi en Vechtstreek en Flevoland wordt uitgevoerd door agenten op straat.

Gevaar
Het vuurwerkteam wijst ook op het gevaar van illegaal vuurwerk in woningen, garageboxen, loodsen en schuren. Illegaal vuurwerk is een massa-explosief, wat wil zeggen dat het opgeslagen vuurwerk niet één voor één afgaat, maar alles tegelijk. Zon explosie kan in één keer een hele woning opblazen. Daarnaast is illegaal vuurwerk de grootste oorzaak van ernstige verwondingen, overlast voor mens en dier en grove vernielingen aan straatmeubilair.

Beroep op inwoners
Om gevaarlijke situaties te voorkomen en het vuurwerkteam te ondersteunen, wordt een beroep gedaan op de inwoners van beide regios. Zij worden gevraagd om bij een vermoeden van handel in illegaal vuurwerk of bij het zien van verdachte situaties bij bijvoorbeeld garageboxen of loodsen dit te melden bij de politie. Dit kan via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.