Gemeente Noordenveld

voetbalt voor het goede doel

Gemeente Noordenveld voetbalt voor het goede doel

Gepubliceerd op: 23 september 2010

Het voetbalelftal van de gemeente Noordenveld speelt maandag 27 september om 18.30 uur een vriendschappelijke wedstrijd tegen het elftal van Roelofs Wegenbouw uit Den Ham. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van ONR aan de Hullenweg in Roden. Voorafgaand aan de wedstrijd biedt burgemeester Hans van der Laan namens gemeente en Roelofs een cheque aan van 1.000 Euro aan de organisatoren van de Spinningmarathon.

Spinningmarathon voor KWF kankerbestrijding

Op zondag 17 oktober staan in Sportcentrum De Hullen in Roden 200 spinningfietsen opgesteld. Gedurende 10 uur wordt ieder uur gemiddeld 20 kilometer gefietst. In totaal zal aan het eind van de marathon 40.000 kilometer zijn afgelegd. Als iedere deelnemer een uur fietst en zich laat sponsoren voor minimaal 50 euro, dan is aan het einde van de marathon een bedrag van 100.000 Euro ingezameld. Dat bedrag is bestemd voor KWF kankerbestrijding. KWF kankerbestrijding financiert bijna de helft van al het kankeronderzoek binnen universiteiten en andere onderzoekscentra in Nederland. Met steun van KWF kankerbestrijding kunnen honderden wetenschappers in Nederland onderzoek doen naar het ontstaan van kanker, betere opsporingsmogelijkheden, betere behandelingen en betere begeleiding.

Elftal met ervaring

Het is de vijfde keer dat het voetbalelftal van de gemeente Noordenveld, aangevoerd door burgemeester Hans van der Laan, op de maandag voor de Rodermarkt een vriendschappelijke wedstrijd speelt tegen een elftal van een relatie van de gemeente. Al drie keer eerder speelde het elftal Noordenveld tegen een team van Roelofs. Scheidsrechter is Jan Luinge, in het dagelijks leven bode van de gemeente Noordenveld. Coach van het Noordenveldse team is Hanno Feiken, hoofd van de Afdeling Openbare Werken & Accommodaties en vroeger semi-prof bij BV Veendam. In het elftal spelen twee dames mee, Denise de Hoop, secretaresse van het gemeentebestuur, en Atty Eelkema. Atty is gymnastieklerares en heeft interlands gespeeld in het Nederlands Damesvoetbalelftal. Daarnaast doen de raadsleden Henk Koekkoek en Alex Wekema mee.