Gemeente Hulst

Stadswallen Hulst bereikbaar voor rolstoelgebruikers

Stadswallen Hulst bereikbaar voor rolstoelgebruikers

Werkzaamheden aan stadswallen voor betere bereikbaarheid rolstoelgebruikers

Op maandag 27 september 2010 wordt gestart met het toegankelijk maken van de Hulster stadswallen voor rolstoelgebruikers. Een gedeelte van de paden zullen worden verhard en er worden hellingsbanen aangelegd.

Het tracé van het rolstoelpad is zo gekozen dat alle bezienswaardigheden op de stadswallen kunnen worden bereikt. Gezien de grote hoogteverschillen was het niet mogelijk om alle opgangen aan te passen aan het voorgeschreven hellingspercentage van 4%.

Na de werkzaamheden kunnen de stadswallen door rolstoelgebruikers vanaf het Oranje Bolwerk, het Galgenbolwerk en het Solmsbolwerk worden bereikt tot op het laaggelegen pad aan de binnenzijde van de stadswallen. Vanaf het laaggelegen pad is een hellingsbaan voorzien om het bovenste pad te bereiken. Bezienswaardigheden, zoals de Keldermanspoort en de stadsmolen, worden daardoor bereikbaar. Ook het wallenterras wordt rolstoeltoegankelijk.

Het tracé is getoets door Klaverblad Zeeland en de stichting Gehandicaptenbeleid Hulst. Beide waren positief over het plan en inpasbare wensen, zoals verharding rondom de banken zijn meegenomen in het plan.

Het werk is onderdeel van het project Forten en Linies in een Grensbreed Perspectief van de provincie Zeeland. Voor de uitvoering van het werk is door de Provincie Zeeland en bedrag van 116.000 euro beschikbaar gesteld.