Gemeente Laarbeek



Rijk van Dommel en Aa

Het Rijk van Dommel en Aa (voorheen: het Middengebied) is het gebied tussen Eindhoven en Helmond. In het Rijk van Dommel en Aa kan op een hoogwaardige manier gerecreëerd, gewoond en gewerkt worden. Hiermee is het een uniek gebied dat bijdraagt aan de Brainport-gedachte. Meer informatie over het Rijk van Dommel en Aa vindt u op de website http://www.sre.nl/rijkvandommelenaa.

Notitie reikwijdte en detailniveau PlanMER Intergemeentelijke Structuurvisie Rijk van Dommel en Aa
Notitie De gemeente Laarbeek laat in samenwerking met de gemeenten Eindhoven, Helmond, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel en Someren, de provincie Noord-Brabant, de Rijksoverheid, de waterschappen De Dommel en Aa en Maas en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven een intergemeentelijke structuurvisie (ISV) opstellen voor het Rijk van Dommel en Aa. Deze ISV vormt het beleidskader voor de ontwikkeling van het gebied tot regionaal landschapspark met een aantrekkelijke landschappelijke inrichting, waarin natuur en recreatie belangrijke functies zijn. De ISV vormt het kader voor toekomstige besluiten over mer-(beoordelings)plichtige activiteiten. Bij de ISV hoort daarom een planMER.

De notitie reikwijdte en detailniveau beschrijft hoe het planMER wordt opgesteld en welk onderzoek wordt uitgevoerd. De notitie reikwijdte en detailniveau ligt van maandag 27 september tot en met maandag 8 november 2010 ter inzage in het gemeentehuis Laarbeek. De notitie is hier ook digitaal te raadplegen.

Notitie reikwijdte en detailniveau planMER ISV Rijk van Dommel en Aa download

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen zijn of haar zienswijze schriftelijk inbrengen bij het college van burgemeester en wethouders. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek, Postbus 190, 5740 AD Beek en Donk.

Meer informatie over de notitie reikwijdte en detailniveau kunt u verkrijgen bij de projectleider Rijk van Dommel en Aa: Gerard de Jong van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, telefoonnummer: 040 2594 753 of e-mailadres: g.dejong@sre.nl.

Gemeente Laarbeek | Koppelstraat 37 | Beek en Donk | T 0492 469 700 | E gemeente@laarbeek.nl