Gemeente Vlieland

Voorontwerp bestemmingsplan Vlieland Kom

Burgemeester en wethouders van Vlieland delen mee dat op grond van de inspraakverordening het voorontwerp bestemmingsplan Vlieland Kom ter inzage ligt van 27 september tot 8 november 2010. Met dit nieuwe bestemmingsplan worden diverse bestemmingsplannen herzien tot één nieuw bestemmingsplan, namelijk de bestemmingsplannen Oost-Vlieland bebouwde kom - en de partiële en correctieve herziening hiervan -, Dennenlaan Noord en Dennenlaan Zuid - en de partiële en correctieve herziening hiervan -, Duinwijck en Veerdam en omgeving.

Hoewel het bestemmingsplan in hoofdzaak een conserverend karakter heeft, is er toch een aantal veranderingen aangebracht. De veranderingen zijn: het bestemmen van de horeca- en detailhandel (het huidige functie-eenhedensysteem is niet meer mogelijk), het opnemen van de mogelijkheid van miniwinkels en bed- en breakfast en het introduceren van een tearoom. Er is een gebied toegevoegd aan de reeds bestaande bestemmingsplannen, namelijk het gebied naast de VMBO-school, om een netwerkschool mogelijk te maken. Voor diverse locaties is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om te kunnen inspelen op ontwikkelingen (dit zijn bijv. het Nuon-terrein en de ruime omgeving aan de W. de Vlaminghweg, hoek Boerenglop/Middenweg, maar ook het gebied van de basisschool). Voor de woningen en appartementen onder het overgangsrecht is de persoonsgebonden beschikking geïntroduceerd.

Het voorontwerp bestemmingsplan ligt ter inzage bij de afdeling RO/BWT en is op de website van de gemeente Vlieland te vinden. Een ieder wordt gedurende de ter inzage termijn in de gelegenheid gesteld schriftelijk of mondeling te reageren op het plan. Schriftelijk dient u gemotiveerd een reactie te zenden aan burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland of per e-mail aan b.verheij@vlieland.nl. Voor een mondelinge reactie dient u een afspraak te maken met mevrouw B. Verheij van Ruimtelijke Ordening, dan kan van uw reactie een verslag worden gemaakt. Voor vragen kunt u tijdens kantooruren terecht bij RO/BWT telefoon 0562-452719

Â