Gemeente Heemskerk


vrijdag, 24 september 2010

Groep 8 De Kariboe verhuist naar voormalige locatie De Piramide

Aankomende maandag 27 september verhuizen de leerlingen van groep 8 van basisschool De Kariboe naar de voormalige locatie van De Piramide aan De Velst. Tevens wordt een deel van de kinderen die voorheen gebruikmaakten van locatie De Piramide voor de buitenschoolse opvang opnieuw daarin gehuisvest. Het merendeel van deze groep kinderen die oorspronkelijk naschoolse opvang had op deze locatie, is sinds 23 augustus gehuisvest in basisschool De Zevenhoeven.

Reden is dat de BUKO-containers waar de leerlingen en de buitenschoolse opvang in verbleven niet langer voldoen aan de gestelde eisen. Het gebouw van de voormalige De Piramide doet dit wel, zowel voor onderwijsdoeleinden als voor buitenschoolse opvang. De (ouders van de) leerlingen zijn hierover op donderdag 23 september 2010 schriftelijk door de school en stichting Welschap geïnformeerd.

Na klachten over een slechte klimaatbeheersing ten aanzien van het gebruik van de noodlokalen, heeft inspectie plaatsgevonden. Uit deze inspectie is gebleken dat de staat van de noodlokalen zodanig is, dat hierin niet meer verantwoord onderwijs kan worden gegeven. In overleg met de samenwerkingspartners Stichting OPO IJmond en stichting Welschap heeft de gemeente Heemskerk daarom besloten de voormalige locatie van De Piramide vrij te geven voor gebruik door groep 8 van De Kariboe en door de buitenschoolse opvang van Welschap, totdat de nieuwbouw van De Kariboe aan de Rameaustraat gereed is (naar verwachting eind 2011). In eerste instantie zou de verhuizing mogelijk in de herfstvakantie plaatsvinden, maar aanvullende inspectie heeft uitgewezen dat het noodzakelijk is om per direct het gebruik van de noodlokalen te beëindigen.

Basisschool De Kariboe is tijdelijk gehuisvest in de voormalige locatie van basisschool De Zevenhoeven. De oude locatie van De Kariboe is gesloopt en wordt vervangen door nieuwbouw. Gezien het aantal leerlingen van De Kariboe was het nodig om groep 8 in de bestaande BUKO-containers te huisvesten. Deze waren al in gebruik door basisschool De Zevenhoeven. Ook de buitenschoolse opvang van stichting Welschap, die gevestigd was in De Piramide, vond er voor een deel tijdelijk een plek in twee noodlokalen. De Piramide staat op de nominatie om te worden gesloopt in verband met de 2e fase herstructurering ter plaatse. Deze sloopactiviteiten zijn nu uitgesteld tot De Kariboe de nieuwbouw kan betrekken.

---