FloraHolland


FloraHolland productcommissie Bloeiende seizoensproducten

FLORAHOLLAND (27 september 2010) - Op 21 september jl. vergaderde de FloraHolland Productcommissie Bloeiende seizoensproducten. P. Rodenrijs was aanwezig om een toelichting te geven over de aanvoer- en marktontwikkeling. De verschillen tussen de verschillende bloeiende seizoensproducten zijn groot. De producten die zich richten op nieuwe ontwikkelingen, soorten en types veroveren in toenemende mate de markt.

Het promotieproject "Verrassend Buiten" richt zich op het promoten van buitengebruik. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van TV-programma's, en weekbladen.
De groenteplantenbedrijven richten zich op nieuwe concepten met groenteplanten. Dit is een nieuwe groeiende markt. FloraHolland heeft met bloeiende seizoensproducten een heel hoog marktaandeel binnen Europa.

Het functioneren van de FPC is geëvalueerd. Er zijn enkele afspraken voor de toekomst gemaakt. Gezamenlijk zullen de onderwerpen voor de volgende vergadering vastgesteld worden.

H. Angerman binnen concern logistiek verantwoordelijk voor logistieke middelen heeft een toelichting gegeven over het omlabelen van Deense containers.
10 januari 2011 worden de Deense containers gelabeld met een chip. De chip wordt aangebracht om de controle op echtheid mogelijk te maken. Het onderhoud van de originele Deense containers verloopt via de Container Centrale (CC).
CC heeft aangegeven dat de komende jaren de huurtarieven verlaagd zullen worden.
De FPC is overtuigd van het nut van een sterke uitgave pool, zoals CC. Maar heeft wel zijn twijfels over de uitvoerbaarheid van de controle.

Voorafgaand aan de vergadering heeft de FPC een bezoek gebracht aan de snijbloemenklokken. De digitalisering bij snijbloemenklokken neemt verder toe. Vanaf half november zullen alle snijbloemen geveild worden op tribune E/F. Sommige producten met fysieke stromen andere alleen via beelden? Er is gesproken over de mogelijkheden voor planten. Door het meesturen van beeldmateriaal, kan koopkracht gegenereerd worden.

De volgende vergadering zal in februari 2011 plaatsvinden.