Gemeente Bergambacht


Twee nieuwe rotondes voor Bergambacht

---

Bergambacht, 24 september 2010

Medio 2011 start de aanleg van twee rotondes in de N210 tussen Bergambacht en Schoonhoven. Een rotonde ontsluit bedrijventerrein de Nieuwe Wetering. De tweede rotonde wordt aangelegd op de kruising N210/Capellelaan. Beide worden aangelegd door de provincie en betaald door de gemeente. De ondernemers betalen ook mee aan de ontsluiting van hun bedrijventerrein.

Vooral het vinden van de juiste plaats voor de rotonde Capellelaan was ingewikkeld vanwege de vele waterleidingen van Waterleidingbedrijf Oasen die daar in de grond liggen. Ook gaat het om een waterwingebied. De rotonde wordt daarom niet aangelegd op de huidige kruising maar een tiental meters oostelijker. Om aan te sluiten op de rotonde buigt straks de Capellelaan iets af in oostelijke richting.

De aanleg van de rotonde die het bedrijventerrein ontsluit kan vanwege waterleidingbuizen alleen iets excentrisch, dus niet in het verlengde van de Provincialeweg maar iets noordelijker, worden aangelegd. Vanaf deze rotonde wordt ook een nieuwe weg aangelegd die toegang geeft tot het bedrijventerrein.


---