Persberichten

Veel animo voor deelname aan Vakantiebeurs

Publicatiedatum: 27-09-2010
Utrecht, 27 september 2010

"De vakantiemarkt trekt aan en dat zien we direct terug op de Vakantiebeurs." zegt projectmanager Bart Strijker van VNU Exhibitions. Hij merkt dat er vanuit exposanten veel animo is om aan de beurs deel te nemen: "Negentig procent van de standruimte is inmiddels gereserveerd. De Vakantiebeurs 2011 is daarmee bijna uitverkocht." Op de beurs, die plaatsvindt van 11 tot en met 16 januari 2011 in de Jaarbeurs Utrecht, ziet Bart ook een opkomst van verre bestemmingen en cruisevakanties. Onverminderd populair blijven de Europese landen.

Onvergetelijke bestemmingen
Het thema van de Vakantiebeurs 2011 is 'Onvergetelijke bestemmingen'. Bart Strijker: "We hebben gekozen voor dit thema, omdat we de bezoeker kennis willen laten maken met onvergetelijke plekken over de hele wereld. Er zijn ruim 160 landen vertegenwoordigd op de beurs. Zij geven bezoekers informatie over bestemmingen in hun land die minder bekend zijn, maar daardoor niet minder interessant." Op de Vakantiebeurs is ieder jaar ook extra aandacht voor twee gastlanden, één binnen Europa en één ver weg. Dit jaar zijn dat Slovenië en Indonesië. Bart Strijker vindt deze twee landen goed passen binnen het thema: "Slovenië is een nog redelijk onbekend vakantieland en ook Indonesië kent nog veel onvergetelijke eilanden."

Meer informatie
De Vakantiebeurs vindt plaats van 11 tot en met 16 januari 2011. 11 januari is een vakdag, exclusief voor bezoekers uit de reisbranche. Van 12 tot en met 16 januari is de beurs toegankelijk voor consumenten. De Vakantiebeurs wordt georganiseerd door VNU Exhibitions. Meer informatie op www.vakantiebeurs.nl

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Noot voor de redactie (