Koninklijke Ahrend NV


Ahrend Clipline naar Japan

Nederland 27-09-2010
Amsterdam/Tokyo - Ahrend Clipline, de loungestoel voor toepassing in informele werkomgevingen en thuis, wordt in Japan gelanceerd tijdens DESIGNTIDE TOKYO 2010 en wel tijdens LLove, een tijdelijke hoteltentoonstelling. Onder veel aandacht van de lokale en internationale media toont Nederland wat het te bieden heeft op het gebied van kunst en design. Het verwijst ook naar de 400-jarige relatie tussen de twee landen.

In zijn studio in Kashihara Japan ontwierp designer Frans de la Haye de Clipline loungestoel in een simpele lijn, die zich liet vertalen in uiteenlopende uitvoeringen en materialen, van hard naar zacht en van hoog naar laag.

Clipline - de SOFT in grijs en roze, de SOLID in eiken en bamboe - werd gekozen voor de representatieve ruimten door Jo Nagasaka, architect en co-realisator van LLove. Zijn motivatie is dat Clipline perfect aansluit op zijn inrichtingsconcept en de Japanse vormtraditie; eenvoudig, speels, en geen detail* onbelangrijk. LLove is een initiatief van Suzanne Oxenaar, creatief directeur van LLoyd Hotel Amsterdam en wordt actief ondersteund door Nederlandse Ambassade in Tokyo en diverse sponsoren.

LLOVE is operationeel van 22 oktober tot 22 november 2010, met een opening voor de media op 22 oktober. Op 27 oktober is er de opening voor de deelnemers en ontwerpers in de aanwezigheid van de vertegenwoordiging van de Nederlandse Ambassade.

Over Frans de la Haye

De la Haye Design, opgericht in 1982, is een ware generalist op het gebied van industrieel ontwerp. Oprichter Frans de la Haye ontwierp de meeste uiteenlopende objecten, waaronder consumentenproducten, benzinestations, windturbines, bedden en meubilair. Voor Ahrend ontwierp hij onder meer de Ahrend 240 Centennial-stoel, de Ahrend 250-stoel, Move-it tafels en de loungestoel Ahrend Clipline.


* Charles Eames zei ooit: Details zijn geen details; zij maken het ontwerp.

Aanbevolen website: www.delahayedesign.com