Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


27 september 2010

---

Nieuw oplaadpunt electrische auto

24 september 2010
Vanochtend hebben Luc Beyer, directeur van de Rai en Marco Kreuger wethouder voor o.a Verkeer en Vervoer 4 oplaadpunten voor elektrische auto's geopend.

De oplaatpunten bevinden zich in de parkeergarages P7 en P2. Amsterdam RAI wil met het plaatsen van deze oplaadzuilen in samenwerking met het Stadsdeel het gebruik van duurzame vervoersmiddelen die op elektriciteit rijden stimuleren en daarmee een extra service bieden aan bezoekers van beurzen, congressen en evenementen.

foto electrische auto (bron RAI)

Ook stadsdeel Zuid heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Het stadsdeelkantoor aan de President Kennedylaan bijvoorbeeld, is gebouwd conform de laatste eisen aan duurzaamheid.

In het stadsdeel zijn nu 21oplaadpunten in de openbare ruimte in gebruik, waarvan 11 voor auto's en 10 voor scooters. Binnenkort wordt er een oplaadpunt voor een elektrische deelauto geopend. Het stadsdeel wil in het najaar nog 6 nieuwe oplaadpunten voor auto's realiseren. In parkeergarages en fietsenstallingen zijn in totaal 7 oplaadpunten voor respectievelijk auto's en scooters.

---