Politie Zeeland


1715-2010 Aanrijding met letsel, Westdorpe
Zondagavond omstreeks 20.45 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden, waarbij één bestuurder lichtgewond is geraakt aan zijn oor.

Toen agenten van de Zeeuwse politie ter plaatse kwamen waren alle betrokkenen al op eigen kracht uit hun auto's gekomen. Eén van de auto's was diverse keren over de kop geslagen en had hierbij een verkeersbord, een lantaarnpaal en een verkeerslicht geramd.

De agenten hebben de bestuurder van deze auto laten blazen. Hieruit bleek dat de man gedronken had. Deze man was 37 jaar oud en afkomstig uit het Belgische Aalter. Hij verklaarde dat hij over de Tractaatweg reed en dat hij, tijdens het rijden, een cd ging wisselen. Toen hij even voor zich uit keek zag hij ineens een personenauto voor zich stil staan. Hij week uit naar links, maar daar kwam juist een andere auto aanrijden. Deze twee auto's raakten elkaar waardoor de eerstgenoemde auto over de kop sloeg.

De bestuurster van de geraakte auto, een 20-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen, liep, voor zover bekend, geen verwondingen op.

Beide auto's werden weggesleept door een takelbedrijf. De Belg kreeg een rijverbod opgelegd van drie uur. Hij bleek (bijna) twee keer teveel te hebben gedronken.


1716-2010 Winkeldief aangehouden in Vlissingen
Zondagmiddag rond 17.00 uur werd door agenten van de Zeeuwse politie een man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens winkeldiefstal danwel oplichting van deze winkel.

De 24-jarige verdachte werd door een personeelslid gezien toen hij buiten de winkel weggegooide kassabonnetjes aan het verzamelen was. Hij liep hierop de winkel in waar hij de dure goederen uit de winkelschappen pakte en deze bij de kassa probeerde te ruilen. Daar trapten de winkelmedewerkers dus niet in en de politie werd gebeld.

De man gedroeg zich bij zijn aanhouding zeer agressief tegen zowel medewerkers als politie en is geboeid in de politieauto gezet. Hij is overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. De man staat bij de politie namelijk bekend als 'veelpleger'.

---- --