Gemeente Ermelo


Nieuwe editie 'Geheugensteuntje'

Nieuwe editie van Geheugensteuntje verschenen

Een op de vijf mensen krijgt een vorm van dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende is. Familieleden krijgen te maken met praktische problemen. Heeft u een naaste met dementie? Zoekt u informatie en ondersteuning, wilt u praktische zaken regelen of zoekt u vervangende zorg? Dan is het Geheugensteuntje wellicht iets voor u. Geheugensteuntje bevat informatie en contactgegevens voor mantelzorgers. Deze maand is een nieuwe versie uitgekomen van deze praktische gids.

Geheugensteuntje is een initiatief van een regionale werkgroep van het Landelijk Dementie Programma (LDP). De gids is een uitgave van Regio Noord-Veluwe en is verschenen in twee versies. Een versie voor Elburg, Nunspeet en Oldebroek en een versie voor Ermelo, Harderwijk en Putten. Geheugensteuntje is verkrijgbaar bij het Wmo-loket in het gemeentehuis, het Steunpunt Mantelzorg Ermelo en de Stichting Welzijn Ouderen Ermelo. Kijk voor meer informatie over Geheugensteuntje op www.regionoordveluwe.nl/

Alzheimer Café

Op 23 september is het Alzheimer Café Ermelo geopend. Dit is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners en familieleden. Iedere eerste donderdagavond van de maand wordt een onderwerp behandeld (behalve in juli en augustus). Het programma duurt ongeveer 2 uur. Toegang is gratis, u hoeft zich van te voren niet aan te melden. De bijeenkomsten worden gehouden in De Baanveger aan de IJsbaanweg in Ermelo. Het Alzheimer Café wordt georganiseerd vanuit de SWOE, I Geheugensteuntje CARE, Meerkanten, Humanitas NW-Veluwe, ouderenbonden, kerken en Alzheimer Nederland.