Gemeente Noordenveld

Ondernemersprijs Noordenveld 2010

Winnaar Ondernemersprijs Noordenveld 2010

Gepubliceerd op: 27 september 2010

Tijdens de opening van de Jaarbeurs van het Noorden op vrijdag 24 september heeft burgemeester Hans van der Laan voor de achtste keer de Ondernemersprijs Noordenveld uitgereikt. Dit jaar is Automaterialen Rijpma uit Roden uitgeroepen tot de winnaar van de Ondernemersprijs Noordenveld 2010. Dit jaar heeft het gemeentebestuur ervoor gekozen om één bedrijf te onderscheiden. Automaterialen Rijpma laat naast creatief en innovatief ondernemerschap ook een maatschappelijke betrokkenheid zien, aldus het juryrapport.

De heer Aldert Rijpma heeft zich in 30 jaar onderscheiden als specialistisch (groot)-handelsbedrijf in automaterialen, met op dit moment 28 medewerkers. De sterke kracht van het bedrijf is het grote aantal artikelen (ruim 20.000) dat het bedrijf op voorraad heeft. Een speerpunt in de bedrijfsvoering is de just-in-time levering aan garagisten. Daarvoor is een online bestelsysteem waarmee autobedrijven 24 uur per dag, 7 dagen per week online al hun onderdelen en gereedschappen kunnen bestellen. Met 15 bezorg routes per dag kan Rijpma alle bestellingen binnen zeer korte tijd bezorgen binnen de driehoek Groningen - Assen - Drachten.

Sinds 2005 is Rijpma uitgebreid met Rijpma telecom en Rijpma equipment en kan nu naast onderdelen ook een complete werkplaats inrichting bieden en alles op telecom gebied. Alle trends worden op de voet gevolgd en door de grote kennis binnen het bedrijf is Rijpma Automaterialen één van de grootste spelers in de markt geworden!