Travel Unie International Nederland N.V.

EEN JAAR LANG DESIGNER SHOES BIJ ARKE ââ¦& THE CITYâ CAMPAGNE

Rijswijk, 27 september 2010 â De winter is dé ideale periode voor een City-Trip. Arke lanceerde daarom afgelopen vrijdag de City-Trips campagne ââ¦& the Cityâ. Geïnspireerd door de bekende televisieserie âSex & the Cityâ biedt Arke het komende winterseizoen âRomance & the Cityâ, âShopping & the Cityâ, âCulture & the Cityâ, âNightlife & the Cityâ en âMen & the Cityâ. Klanten die in de periode van 24 september t/m 8 november een City-Trip boeken (met een vertrekdatum tot uiterlijk 31 maart 2011) naar één van de steden uit de City campagne maken kans op een jaar lang gratis Designer Shoes. De prijs bestaat uit één paar schoenen per seizoen, in totaal vier paar schoenen per jaar. De winnaar ontvangt elk seizoen een waardebon ter waarde van ⬠250 die bij een exclusieve schoenenwinkel ingeleverd kan worden. De actievoorwaarden staan vermeld op Arke.nl. Boeken kan via één van de 140 Arke winkels, via Arke.nl en via het contactcenter (0900-8847).

Romance & the City: Parijs, Venetië, Rome, Lissabon Parijs wordt niet voor niets de stad van de liefde genoemd. Het is de ultieme stek voor verliefde stelletjes. Denk aan een romantisch diner op de Eiffeltoren of een picknick in de Bois de Boulogne. Ook Venetië heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van de romantiek. Wat is er immers leuker dan samen met je geliefde in een gondel door de smalle grachten te pendelen? En het authentieke Rome doet zeker niet onder voor haar noorderbuur. De prachtige oude gebouwen, pleinen, ruïnes en markten zijn, samen met het overheerlijke eten, perfecte ingrediënten voor een lekker weekendje weg. In de witte stad Lissabon hangt de romantiek duidelijk in de lucht: de oude ziel van de stad in combinatie met het zwoele klimaat en de bijzondere lichtval maken een City-Trip naar Lissabon tot een bijzondere ervaring.

Shopping & the City: New York, Londen, Milaan, Antwerpen Wie aan shop-till-you-drop denkt, denkt aan New York. Dé Sex & the City stad bij uitstek. Vanwege de gunstige dollarkoers is winkelen in The Big Apple een feest voor de portemonnee. Het is zelfs mogelijk om bij Holland International de speciale Sex & the City busexcursie te boeken die langs 35 locaties uit de populaire serie rijdt. Ook Milaan en Londen ontbreken natuurlijk niet aan het lijstje. Milaan, dé modehoofdstad van Italië, is een waar paradijs voor alle liefhebbers van mode en trends. Merken als Gucci, Valentino en Armani zijn volop verkrijgbaar. Ook Londen staat bekend om de gezellige winkelstraten en is zeker met Kerst een echte aanrader vanwege de gezellige sfeer. Wat dichter bij huis is Antwerpen, de Europese trendsetter op het gebied van mode en deze stad is daarnaast een van âs werelds grootste diamantencentra.

Culture & the City: Rome, Berlijn, Parijs, Istanbul, Praag, Wenen Cultuurliefhebbers halen hun hart op in Rome met de vele historische monumenten. Denk aan het Pantheon, het Colosseum en het Vaticaan. Ook Berlijn houdt haar verleden in ere. De Reichstag, Brandenburger Tor en het museum Check-Point Charlie zijn dan ook must-sees tijdens een bezoek aan deze stad. Een City-Trip aan Parijs is niet compleet zonder het Louvre Museum, de Arc de Triomphe, de Eiffeltoren en de Notre Dame te bezichtigen. In Istanbul smelt de Aziatische en Europese cultuur samen. Met name in de oude wijk Sulthanamet zijn duizenden jaren van historie aanwezig. Van de Blauwe Moskee, De Aya Sofia, het Topkapi Paleis tot aan de Hippodrome. Praag is de geboortestad van de beroemde Duitstalige schrijver Franz Kafka. Zijn familie woonde in het beroemde Palàc Kinskych, het mooiste Rococo-paleis van Praag. Het Schwarzenbergpaleis is juist weer in Renaissance stijl gebouw en Prakzy Hrad, de duizendjarige burcht is bijna een stad op zichzelf. Last but not least staat Wenen vooral bekend als de stad van talloze beroemde componisten zoals Mozart, Strauss, Beethoven en Schubert. De stad van de muziek heeft monumenten, paleizen, concertzalen en kerken op loopafstand van het centrum.

Nightlife & the City: Barcelona, New York, Berlijn, Istanbul, Marrakech

Een City-Trip naar Barcelona is niet compleet zonder geproefd te hebben aan het bruisende nachtleven van de stad. De stad beschikt over talloze muziekcafés, discotheken en kleinere, meer
intieme uitgaansgelegenheden. New York is the city that never sleeps. Ultrahippe nachtclubs, cocktail lounges, comedy clubs en gezellige bars zijn overal te vinden. In Berlijn begin de nacht vroeg en eindigt hij laat. In de talrijke bars, lounges en clubs is het mogelijk om te dansen en feesten tot het ochtendgloren. Het nachtleven van Istanbul verveelt nooit. Aan de Bosporus zijn diverse trendy clubs te vinden waar tot in de kleine uurtjes gedanst wordt. En een lekker bioscoopje pakken is in deze exotische stad stukken goedkoper dan in Nederland. In het zwoele Marrakech speelt het nachtleven zich meer af op straat dan in de cafés. Een bijzondere ervaring. Zeker op het plein Djemma-el Fna hangt tot âs avonds laat een levendige sfeer.

Men & the City: Berlijn, Barcelona, Londen, New York, Madrid Berlijn, Barcelona, Londen, New York en Madrid zijn alle wereldsteden met allure, maar één ding hebben ze gemeen: allemaal beschikken ze over een levendige homoscene. Zo is de Nollendorfplatz het centrum van de Berlijnse homoscene. Op het plein en de straten erom heen bevindt zich een concentratie aan homocafés, -discotheken en -winkels. Ook Barcelona, Londen, New York en Madrid staan bekend als homohoofdsteden waar veel te beleven valt.