Rechtbank Arnhem


Veroordeling wegens ontucht

Arnhem, 27 september - De rechtbank in Arnhem veroordeelt 32-jarige verdachte wegens ontucht met een minderjarig meisje tussen 12 en 16 jaar en wegens ontucht met zijn pupil.

Verdachte heeft van november 2005 tot juli 2007 ontucht, inclusief seksueel binnendringen, gepleegd met zijn zwempupil terwijl zij toen de leeftijd van 12 tot 14 jaar had.

Tegenover de grotendeels ontkenning door verdachte staat de aangifte en het steunbewijs in de vorm van getuigenverklaringen. Op grond van verifieerbaarheid op details wordt de aangifte geloofwaardig geoordeeld.

Ondanks het gegeven dat verdachte een first offender is, acht de rechtbank de feiten zodanig ernstig dat een werkstraf niet passend is. Vanwege de ouderdom van de feiten wordt wel een groot deel van de gevangenisstraf voorwaardelijk opgelegd met verplicht reclasseringstoezicht als bijzondere voorwaarde.

Benadeelde partij wordt wel smartengeld toegekend, maar de vordering wegens studievertraging wordt niet-ontvankelijk verklaard omdat het causaal verband met de bewezenverklaarde feiten niet eenvoudig is vast te stellen.

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 27 september 2010 Naar boven