Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 september 2010

Met ruim 1,78 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 46-jarige automobilist uit Enschede raakte maandag 27 september zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Maandag 27 september omstreeks 04.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Knalhutteweg in Enschede, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 46-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,78 promille uit. Omdat de automobilist zijn rijbewijs niet bij zich had werd de auto in genomen. De man krijgt de auto terug als hij zijn rijbewijs heeft ingeleverd. De auto bleek geen geldig APK te hebben en is niet verzekerd. Een proces-verbaal wordt opgemaakt voor het onverzekerd rijden, geen geldig APK en rijden onder invloed van alcohol. (2010087277)

Dronken automobilist veroorzaakt eenzijdige aanrijding

Enschede

Een 48-jarige automobilist uit Enschede raakte zondag 26 september zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en een eenzijdige aanrijding veroorzaakte.

Zondag 26 september omstreeks 19.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Oldenzaalsestraat / Lossersestraat in Enschede. Een bestelauto was tegen een boom tot stilstand gekomen. Een bijrijder lag naast de auto. De bestuurder was niet meer ter plaatse. De bijrijder, een 43-jarige Enschedeër, werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Ongeveer 200 meter van de aanrijding werd de bestuurder aangetroffen. Hij bekende de bestuurder van de bestelbus te zijn geweest. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 48-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,36 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. (2010087209)

Paardrijdster ernstig gewond na val en trap van paard

Albergen

Een 25-jarige vrouw uit Wierden raakte zondag 26 september ernstig gewond nadat zij van een paard was gevallen en een trap van het paard tegen haar hoofd kreeg. De politie kreeg omstreeks 15.00 uur de melding van het ongeval aan de Vleerweg in Albergen. Een bekende van de vrouw begon direct met reanimatie waarna zij met spoed met ernstig letsel aan haar hoofd over is gebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (2010087212)

Fietsster gewond bij aanrijding Westerhaar-Vriezenveensewijk
Een 26-jarige vrouw uit Zwolle raakte zondag 26 september gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Zondagmiddag 26 september omstreeks 15.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Sibculoseweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Een 48-jarige automobilist uit Kloosterhaar reed over de Sibculoseweg en wilde linksaf de N36 op rijden. Hierbij zag hij, vermoedelijk door de laagstaande zon, een wielrenster over het hoofd. De 26-jarige vrouw uit Zwolle fietste over het fietspad gelegen naast de rijbaan op de Sibculoseweg, komende uit de richting van Westerhaar. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De vrouw werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis in Almelo overgebracht. (2010087224)