Delta


---

DELTA Infra BV wint aanbesteding TenneT

Middelburg, 27-9-2010

DELTA voert voor landelijk netbeheerder TenneT ook de komende twee jaar het onderhoud uit aan het 150 kV net in Zeeland.

Deze opdracht is het resultaat van een uitgebreid aanbestedingstraject waarop vier verschillende partijen hebben ingeschreven. Dit betekent dat de divisie Infra van DELTA de komende twee jaar - met een optie tot een verlenging van twee keer één jaar - verantwoordelijk is voor het onderhoud en beheer van het 150 kV net in Zeeland. De afgelopen drie jaar heeft DELTA ook alle werkzaamheden voor TenneT aan dit net verricht. De organisatie beschikt daardoor over alle benodigde kennis en ervaring om deze werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren. Het nieuwe contract gaat in op 1 januari 2011.

DELTA Infra BV biedt zakelijke opdrachtgevers een compleet dienstenpakket op het gebied van infrastructuur, meetdiensten en openbare verlichting. De divisie werkt voor beheerders van transport- en distributienetten, overheden, industriële klanten en andere commerciële ondernemingen, bijvoorbeeld in de toeristenindustrie. Het hoofdkantoor van DELTA Infra BV is gevestigd in Goes. Infra heeft een omzet van 107 miljoen euro en er werken 520 medewerkers.

TenneT is als landelijke netbeheerder sinds 1 januari 2008 verantwoordelijk voor het aansturen van de aanleg, beheer en onderhoud van het 150 kV net in Nederland. Als eerste grensoverschrijdende netbeheerder van Europa richt TenneT zich op de ontwikkeling van een Noordwest-Europese energiemarkt en op de integratie van duurzame energie. TenneT heeft haar hoofdkantoor in Arnhem. De organisatie heeft een omzet van 2 miljard euro en heeft 1725 medewerkers.