Watersportverbond - KNWV

Watersportverbond op Paralympische Talentdag

maandag 27 september 2010

Op het Nationaal Sportcentrum Papendal heeft zaterdag de tweede Paralympische Talentdag plaatsgevonden. Ook het Watersportverbond was hierbij aanwezig.

Talent herkennen
Op deze dag proberen NOC*NSF en de sportbonden talent te herkennen. Mensen met een handicap konden verschillende sporten beoefenen. Helaas was er geen mogelijkheid om de deelnemers ter plekke te laten zeilen, maar het Watersportverbond heeft toch de nodige aandacht getrokken.

Opvolgers
Mischa Rossen (wereldkampioen Sonar) was voor de gelegenheid naar Arnhem gekomen, om de paralympische zeilsport te promoten. âHet zou erg mooi zijn als hier wat talent rondloopt, waarmee wij wat zouden kunnen sparren. Bovendien zijn er nog geen opvolgers voor als wij er mee stoppen.â Hier is zijn coach Klaartje Zuiderbaan het zeker mee eens. Ook Vera Voorbach (deelneemster Skud op WK) was aanwezig om de geïnteresseerden over het varen met een handicap te vertellen. âVeel langslopende mensen, hadden niet gedacht dat zij zouden kunnen zeilen. Terwijl er juist veel mogelijkheden zijn om iemand met een beperking te laten zeilen. Ik kan het toch ook!â

Verschillende deelnemers hebben aangegeven, dat het hen leuk lijkt om een keer het water op te gaan. Dit gaat dan ook binnenkort gebeuren. Wie weet wat voor talent we met deze dag binnenhalen!

Â