Watersportverbond - KNWV

ONK BIC Techno/HWS 2010

maandag 27 september 2010

In Aalsmeer werd het tweede gedeelte van het ONK BIC Techno 2010 gevaren in combinatie met de achtste wedstrijd in de Holland
Windsurfing Serie 2010. Van de 32 deelnemers deden er 20 Technoâs mee aan het ONK.

HWS U17
Jort Min had in de klasse U17 in de reeks wedstrijden in Almere een riante voorsprong opgebouwd. Ook in Aalsmeer begon hij goed aan de reeks wedstrijden, maar door een afnemende wind maakte Jort Min het nog aardig spannend. De concurrentie kon flink inlopen en uiteindelijk werd Min in Aalsmeer derde. Door zijn goede prestaties in Almere won hij uiteindelijk wel de kampioenswimpel. Mathijs van het Hoff werd dagwinnaar. Sjors Hardholt had ook een goede dag. In het dag klassement eindigde hij op een tweede plaats en klom in het kampioenschap op naar een vierde plaats.

Techno U15
Huub van der Hoorn werd in de klasse Techno U15 kampioen en zesde in het ONK. Bij de meiden stak Sara Wennekes er bovenuit. Zij werd beste in de meidengroep onder 15 jaar en bij het ONK meiden onder 17 veroverde zij de kampioenswimpel en de medaille. Tweede werd Eelke Meily, gevolgd door Anne Lotte Tak.

Andere uitslagen
De BIC Techno Open klasse werd gewonnen door Lisette Schoots gevolgd door Maurice van Grasstek. De Open 9.5 m2 klasse werd gewonnen door Paul meester die de jongeren liet zien dat ze nog heel wat te leren hebben. Ton Wessel werd deze keer tweede. In de Open 7.8 m2 had Ronald Giesen de meeste kans om te winnen, maar hij liet de de laatste race lopen. Cees van Dongen haalde hem in en werd eerste door een betere aftrek. De aanmoedigingsprijs ging naar Lennert Zandvliet, die voor het eerst aan een HWS deelnam.