Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Datum: 27 september 2010

Schoonhoven Daling bedrijfsinbraken

Politie Hollands Midden en de gemeente Schoonhoven zien een daling van het aantal bedrijfsinbraken. Waren het in 2009 nog in totaal 68 bedrijfsinbraken, in 2010 zijn er tot tot nu toe 18 inbraken. Daaronder vallen ook inbraken bij scholen, sportcomplexen en kantoren. Vooral het aantal inbraken bij en diefstallen uit de bedrijven was hoog in 2009; namelijk 44 aangiften.

Keurmerk Veilig Ondernemen Winkel Het Keurmerk Veilig Ondernemen Winkel heeft bijgedragen aan het terugbrengen van het aantal inbraken in Schoonhoven. Ondernemers, politie, brandweer en gemeente hebben dit jaar ingezet op het Keurmerk Veilig Ondernemen waarbij er gezamenlijk maatregelen zijn getroffen om de brandveiligheid en de criminaliteit in het winkelgebied aan te pakken en terug te dringen en de veiligheid in dit gebied te vergroten.

Zo werd er met een deskundige blik gekeken naar de winkelpanden en werd advies gegeven over verbeteringen. Bijvoorbeeld camera's, openings- en sluitingsprocedures en afspraken onder het personeel. Buiten het pand is er onder meer gekeken naar de verlichting en het straatmeubilair.

Naast deze maatregelen zijn er met de politie afspraken gemaakt over het doen van aangiften; wat moet men doen bij verdachte situaties of verdachte personen. Dit laatste wordt gelet op de stijging van de aangiftebereidheid bij winkeldiefstallen goed opgepakt. Het winkelcentrum Schoonhoven is inmiddels door het Hoofd Bedrijfschap Detailhandel gecertificeerd met de 1e ster Keurmerk Veilig Ondernemen Winkel.

Politie-onderzoek naar inbraken Schoonhoven In 2009 en 2010 zijn enkele verdachten opgepakt. Ook hierdoor is het aantal inbraken gedaald.

In 2009 werd een verdachte aangehouden voor het plegen van een bedrijfsinbraak. De verdachte is inmiddels veroordeeld en uit het politieonderzoek bleek dat hij veelvuldig in wisselende samenstelling met een vaste groep optrok. Binnen deze groep werden in 2010 verdachten aangehouden en veroordeeld wegens drugsdealen en het plegen van een overval. Opvallend is dat na de aanhouding van deze verdachten het aantal bedrijfsinbraken is verminderd.

In februari dit jaar werd een Schoonhovenaar aangehouden op verdenking van het plegen van heling en bedrijfsinbraken. Op het verblijfadres van de verdachte werden toen goederen aangetroffen die herleid konden worden naar inbraken in en rond Schoonhoven. Ook door de aanhouding van deze verdachte bleek het aantal inbraken af te nemen.

--- einde berichten ---


---




Politie Hollands Midden