Provincie Overijssel

PS Overijssel: deze week voordracht kandidaat CdK

27 september 2010

Provinciale Staten van Overijssel komen aanstaande woensdag met hun voordracht van de nieuwe Commissaris van de Koningin van Overijssel.

Het gaat om de beoogde opvolger van CdK Geert Jansen, die per 1 januari 2011 met pensioen gaat. De voordracht vindt plaats na een besloten bijzondere Statenvergadering, voorafgaand aan de reguliere vergadering van Provinciale Staten.

Naar verwachting zal de bekendmaking van de voordracht woensdag 29 september tussen ergens 17.30 en 18.00 uur uur in de Statenzaal van het provinciehuis Overijssel plaatsvinden. Iedere belangstellende is daarbij van harte welkom. Voorzitter van de vertrouwenscommissie Wim Dalhuisen (PvdA) zal de keuze van de Staten toelichten.

Beslissende stap in de sollicitatieprocedure

De voordracht van Provinciale Staten is een beslissende stap in de sollicitatieprocedure voor een nieuwe Overijsselse CdK. Overijssels huidige CdK Geert Jansen kondigde zijn pensionering aan het begin van de zomer van dit jaar aan. Vervolgens gingen Provinciale Staten aan de slag met het opstellen van een profiel van de gewenste opvolger. Onderdeel van dit proces was een enquête onder de inwoners met de vraag wat men vond van het conceptprofiel. Uit deze enquête kwam de wens naar voren dat de nieuwe CdK zich verbonden voelt en toont met de inwoners van Overijssel. PS hebben deze wens opgenomen in het uiteindelijke profiel. Op 7 juli nam demissionair minister van BZK Hirsch Ballin het profiel in ontvangst en stelde hij de vacature open. Na sluiting van de vacature maakte de minister een voorselectie. De vertrouwenscommissie uit PS heeft in de afgelopen tijd met de kandidaten uit deze selectie gesproken.

Kroonbesluit

Na de voordracht van PS van 29 september is het eindbesluit over de benoeming aan de Kroon - bestaand uit de ministerraad en de Koningin. De bekendmaking is live te volgen via internet.