Decaan VU benoemd tot rector Open Universiteit

27/09/2010 14:12

Open Universiteit

Prof. mr. Anja Oskamp, decaan van de faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam, is door de Raad van toezicht van de Open Universiteit benoemd tot rector magnificus van de Open Universiteit. Zij is de opvolger van prof. dr. ir. Fred Mulder die na tien jaar zijn rectoraat beëindigt. De benoeming van Anja Oskamp gaat in op 1 februari 2011 en geldt voor een periode van vijf jaar. De andere leden van het College van bestuur zijn drs. Theo Bovens (voorzitter) en drs. Cees Brouwer (vice-voorzitter).

Over Anja Oskamp

Anja Oskamp (Rotterdam, 1957) studeerde rechten in Rotterdam en verbleef na haar studie een jaar aan het Norwegian Research Center for Computers and Law in Oslo, waar zij onderzoek deed op zowel het domein informaticarecht als rechtsinformatica. Vervolgens werkte zij enkele jaren bij de Databank Kamers van Koophandel, alvorens in 1983 naar de Vrije Universiteit te gaan. Daar begon ze als universitair docent en was in 1984 één van de oprichters van het Computer/Law Institute. Oskamp promoveerde in 1990 en werd in 2001 benoemd tot hoogleraar Juridisch kennisbeheer en IT. Ze was daarnaast ook van 1997 tot 2005 bijzonder hoogleraar Fiscale rechtsinformatica en fiscaal informaticarecht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. In 2005 werd ze decaan van de faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit.

Anja Oskamp is ook onder meer voorzitter van de Adviesraad van het Platform vrouwen en ict, voorzitter van de Adviesgroep maatschappelijke vraagstukken van ICTRegie, was 25 jaar achtereenvolgens redactiesecretaris en voorzitter van Computerrecht en sinds 1997 de managing editor van het wetenschappelijk tijdschrift Artifical Intelligence and Law.