Senternovem

27-09-2010 |

Goede contacten gelegd op factfinding trip Singaporezen

Op 7 en 8 september heeft een delegatie Singaporezen o.l.v. het Singaporese Spring, Nederland bezocht voor een factfindingmissie. Doel van het bezoek is om een indruk te krijgen van technologische ontwikkelingen, het leggen van nieuwe businesscontacten en te leren hoe we in Nederland de brug slaan tussen onderzoek en markt. NL Innovatie heeft de factfinding trip georganiseerd in samenwerking met NWP, Water Alliance, NFIA en TWA in Singapore.

Singaporeze Delegatie Op 7 september is een bezoek gebracht aan PWN in Heemskerk. PWN heeft reeds een lange relatie met de Public Utilities Board (PUB) in Singapore. PWN geldt in Nederland als één van de meest vooruitstrevende drinkwaterbedrijven in Nederland. Naast presentaties en een rondleiding van PWN heeft het Netherlands Water Partnership uitleg gegeven over het Innovatieprogramma Watertechnologie.

Op 8 september bezocht de delegatie de Johannes de Doper kerk, een verbouwde kerk die nu dienst doet als incubator centre.. Tijdens het bezoek aan de watercampus, waar het incubator centre onderdeel van uit maakt, is ingegaan op de verschillende onderzoeksthema's bij Wetsus. Daarnaast heeft men een goede indruk gekregen van de watercampus en de ambities voor de nabije toekomst. EWT verricht contract research maar ontwikkelt ook eigen technologie waar men vervolgens afnemers voor zoekt. EWT was met name geïnteresseerd hoe we in Nederland de koppeling maken tussen onderzoek en markt.

Na een rondleiding door het incubator centre en het Wetsus laboratorium was er een netwerklunch in de kerk. Er waren 16 externe Nederlandse partijen aanwezig die al contacten hebben in Singapore of daar in de toekomst mogelijkheden zien. Op een informele manier zijn tijdens de lunch goede contacten gelegd. Na afloop vertrok het gezelschap naar de IFAT beurs in Duitsland.

De delegatie bestond uit bedrijven uit de watertechnologiesector, de afvalsector, vertegenwoordigers van EWT COI (Centre of Innovation in Environmental & Water Technology) en Spring.
Wijzigingsdatum |

27-09-2010