Gemeente Binnenmaas

Opening peutergroep 'De Energieke Egels' in Puttershoek

27-09-2010

Op vrijdag 24 september opende wethouder H.J.C. van Etten de peutergroep De Energieke Egels in kindercentrum Zomerland. Het kindercentrum is gevestigd in de Wijk van je Leven in Puttershoek. De Energieke Egels is de laatste groep die in het kinderdagverblijf ingesteld wordt. Zomerland is onderdeel van de Centrale Organisatie Kinderopvang Drechtsteden (COKD).

Zomerland

Zomerland bestaat uit twee centra; het kinderdagverblijf met drie babygroepen van 0 tot 2 jaar en de buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Hier zitten 121 kinderen bij. Met de start van de nieuwe peutergroep zijn inmiddels alle ruimtes van Zomerland in gebruik, een ontwikkeling die zich sneller dan verwacht heeft voorgedaan.

Samenwerking

Omdat de groep nog niet meteen compleet is, werken De Energieke Egels in de eerste fase nog samen met peutergroep De Ruige Rupsjes op maandag, woensdag en donderdag.
Sinds de start van het kindercentrum in de Wijk van je Leven worden er allerlei activiteiten samen met andere groepen bewoners uit de wijk georganiseerd. Op de website www.dewijkvanjeleven.nl kunt u hier meer over lezen.