Watersportverbond - KNWV

Renovatie Houtribsluizen kan leiden tot wachttijd

maandag 27 september 2010

De Houtribsluizen, tussen het Markermeer en het IJsselmeer bij Lelystad, zijn toe aan een grondige renovatie. Dat kan vanaf volgende week leiden tot lagere wachttijden.

De renovatie van de sluizen wordt grondig aangepakt. Om de beurt zal één van de twee sluiskolken een half jaar lang gesloten zijn. De oostelijke kolk is als eerste aan de beurt, over een jaar wordt de westelijke kolk aangepakt.

Hinder zoveel mogelijk beperken
In het overleg tussen Rijkswaterstaat, het Watersportverbond en de KSV Schuttevaer is een aantal maatregelen afgesproken om de hinder voor de scheepvaart zoveel mogelijk te beperken. Allereerst vinden de
werkzaamheden in de winterperiode plaats, waarin er minder
recreatievaartuigen op het water zijn en het dus wat rustiger is bij de sluis. Daarnaast kunnen, als de omstandigheden het toelaten,
beroepsvaartuigen gebruik maken van de naastliggende spuisluis, zodat ze niet door de schutsluis hoeven. Desondanks kan het voorkomen, dat er een wat langere wachttijd ontstaat.

Wanneer
De stremming van de Oostkolk duurt van 4 oktober 2010 tot en met 31 maart 2011. Van 3 oktober 2011 tot en met 31 maart 2012 is de Westkolk gestremd.