Landstede

Landstede Sportcentrum Zwolle officieel geopend

Het Landstede Sportcentrum in Zwolle is zaterdagavond met een gelikte show geopend. Talenten uit allerlei sportdisciplines omzoomden het hoofdveld, het Theater van de Sport, toen burgemeester Meijer een bovenmaatse gouden sleutel in een slot stak.

Sporthoogwaardigheidsbekleders roemden de Zwolse topsporthal, die van internationale allure zou zijn en de Olympische kansen van Nederland zou versterken.

Leo Beenhakker
Voetbalbobo Leo Beenhakker vindt het Landstede Sportcentrum absoluut perfect. Sterker nog, zo zei hij bij de opening van het sportcomplex: Jullie kunnen je meten met alle internationale sportaccommodaties die ik gezien heb. Beenhakker was een van de vele sportbazen die tussen de naar schatting 1200 bezoekers vielen te ontwaren.

Zo ook Gerard Dielessen, directeur van Olympische sportbond NOC*NSF. Dit is echt uniek, zei hij tegen spreekstalmeester Jan Douwe Kroeske. Hier hebben we er meer van nodig, wil Nederland zijn Olympische droom waarmaken.

Mensen bij elkaar brengen
Rob van Kessel, voorzitter van het College van Bestuur van Landstede, zag het sportcentrum als symbool van de missie van Landstede, namelijk: Het ontwikkelen van talent. En: mensen bij elkaar brengen, om prestaties te verbeteren.
Het sportcomplex is niet enkel bedoeld voor de topsportploegen van Landstede en de opleiding Sport & Bewegen, aldus Van Kessel. Allerlei opleidingen, zoals de horeca-opleidingen en de opleidingen die zich richten op de organisatie van evenementen kunnen hier ook uit de voeten.

Winst in nieuwe hal
Landstede Basketbal speelde zaterdag, onder leiding van hoofdcoach Herman van den Belt, de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe sportcentrum en won glorieus van BS Weert.

Erepenning
Rob van Kessel ontving bij de opening van het sportcentrum de erepenning van Zwolle. Burgemeester Meijer noemde de combinatie van sport en onderwijs en prees de inzet van de CvB-voorzitter daarvoor. Van Kessel wilde de eer delen: Ik zie dit als een blijk van waardering voor iedereen die heeft bijgedragen. Als we daar samen mee doorgaan kunnen er nog hele mooie dingen gebeuren.

Bron: De Stentor
Wedstrijdverslag van de Stentor