Beweging 3.0


Tante Lien viert Burendag in 't Hamersveld

zondag, 26 september 2010

Burendag vier je met je buren. Dat is precies wat ze in woonzorgcentrum 't Hamersveld van Beweging 3.0 dan ook deden afgelopen zaterdag 25 september. Alle bewoners van het nieuwe gebouw maakten op een bijzondere manier kennis met elkaar. Namelijk onder genot van een hapje en een drankje én een prachtig optreden van Wieteke van Dort.

Het nieuwe woonzorgcentrum `t Hamersveld van Beweging 3.0 en de servicewoningen zijn inmiddels al even een feit. De bewoners van 't Hamersveld zijn naar hun nieuwe appartement verhuisd en de buren van de aanleunwoningen hebben hun nieuwe woning ook betrokken. De appartementen voor de bewoners van Abrona, die ook in het gebouw zijn gesitueerd, zijn ook bijna `verhuisklaar'. Hiermee is een intensieve periode afgerond en telt het gebouw nieuwe gebruikers, nieuwe buren dus! Alle reden om elkaar beter te leren kennen en samen een Burendag-feestje te vieren.

En voor zo'n gezellig burenfeestje wilde Wieteke van Dort, alias tante Lien, best naar Leusden komen.Voor meer dan 130 `nieuwe buren' trad ze van tien tot twaalf op. Met liedjes uit lang vervlogen tijden, korte gedichten en gezellige gesprekjes met de bewoners tussendoor. Met melodieën van herkenning, momenten van ontroering en ook talloze lachsalvo's was het optreden een groot succes. Tante Lien verbond de nieuwe buren met elkaar in muziek in zang.

Na het geslaagde optreden van Wieteke van Dort konden de nieuwe bewoners van het pand 's middags nog bij elkaar `binnenkijken'. Onder het motto `gluren bij de buren', hadden verschillende bewoners hun appartementen opengesteld en kon men even bij elkaar 'n kijkje nemen. "De enthousiaste reacties van alle bewoners en het geweldige optreden van Tante Lien hebben het voor ons allemaal in 't nieuwe Hamersveld tot een hele bijzondere Burendag gemaakt. We hebben het echt met elkaar, met de buren van de woningstichting en Abrona in dit gebouw én met Wieteke gevierd! Geweldig!", laat Hilda Stergakis, locatiemanager van 't Hamersveld tot slot weten.