Politie Gelderland-Zuid

100927 Vernieling en huisvredebreuk
Nijmegen

Zondagavond hield de politie in het centrum een 21-jarige Nijmegenaar aan wegens vernieling en huisvredebreuk. De man is in verzekering gesteld.

Agenten kregen de melding van een ruzie tussen een 28-jarige Nijmeegse en haar 21-jarige ex-vriend. Hierbij werden enkele van haar bezittingen vernield. Ter plaatse troffen de agenten de man. Ze hielden hem aan voor vernieling en huisvredebreuk. Hij is voor verhoor naar het bureau gebracht. Daar werd hij in verzekering gesteld. (15)


---- --
100927 Rijden onder invloed
Tiel

In de nacht van zondag op maandag hielden agenten in de Rechtbankstraat een 35-jarige man uit Tiel aan op het rijden onder invloed.

De agenten zagen de man rijden en besloten hem te controleren op het gebruik van alcohol. De man blies een A-indicatie, waarop hij werd aangehouden. Op het bureau blies hij 330 ug/l. 220 ug/l is het wettelijk maximum. Hij kon later die nacht weer gaan. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt. (15)


---- --
100927 Professionele hennepkwekerij ontmanteld

Geldermalsen

Maandagochtend heeft het team van Geldermalsen in een bedrijf, gelegen aan de Gerdina's hof een hennepkwekerij aangetroffen. Daarbij zijn drie verdachten aangehouden. Een 48-jarige man uit Rosmalen, een 64-jarige man uit Rotterdam en een 32-jarige vrouw uit Breda.

Binnengekomen informatie was voor de politie aanleiding eens te gaan kijken op het bedrijf. Al snel werd duidelijk dat deze informatie klopte. Er werd assistentie ingeroepen en vervolgens naar binnengegaan. De drie verdachten werden ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Tiel.

De ruimte was ingericht voor ongeveer 6000 planten. De politie is samen met een gespecialiseerd bedrijf de hele dag bezig geweest met het ontmantelen van de hennepkwekerij. Al het aangetroffen materiaal werd in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort. (14)


---- --
100927 Jongetje aangereden
Tiel

Zondagmiddag vond er een aanrijding plaats op de Meeslaan. Een 5-jarig jongetje raakte lichtgewond is ter controle naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel gebracht.

Een 18-jarige automobilist reed een parkeerplaats op de Meeslaan op, toen hij plots twee kleine kinderen zag fietsen. Hij remde direct, maar kon een aanrijding met het jongetje niet voorkomen. Het jongetje raakte licht gewond en werd ter controle overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel. (15)


---- --