Plan Nederland

Steun Nederlandse ambassade in Riyadh voor `Because I am a Girl'-campagne

27 september 2010

Het vierde `Because I am a Girl raport - `the State of the World's Girls, Digital and Urban Frontiers: Girls in a Changing Landscape' - is op 22 september ook gelanceerd in de Nederlandse Ambassade in Riyadh, Saudi-Arabië. Gastheer mr Willem van Rossem, Deputy Head of Mission van de ambassade, zegde zijn volledige steun toe aan de strijd van Plan voor seksegelijkheid en gelijke rechten voor meisjes.

Deepali Sood van Plan overhandigt het vierde `Because I am a Girl-rapport aan mr Willem van Rossem van de Nederlandse Ambassade in Riyadh

Bij de bijeenkomst waren mensenrechtendeskundigen aanwezig, evenals ambassadeurs en andere vertegenwoordigers van ambassades in Riyadh. Deepali Sood, internationaal manager van Plans `Because I am a Girl'-campagne, presenteerde het onderzoeksrapport.

Het vierde `Because I am a Girl'-rapport belicht de situatie meisjes in steden en in cyberspace, de twee snelst groeiende `leefomgevingen' in deze tijd. Beiden bieden zowel grote kansen als nieuwe gevaren voor meisjes. Een thema dat, zo was de consensus in Riyadh, zeer relevant is voor de veiligheid van meisjes en vraagt om antwoorden en commitment van de internationale gemeenschap.

""