Gemeente Soest

Nieuw speeltoestel voor Veenpark Boerenstreek

27 september 2010

Volgende week wordt op het plein van het Veenpark een nieuw speeltoestel geplaatst. Met de komst van dit speeltoestel is ook voor de allerkleinsten een uitdagend speeltoestel in het park aanwezig. Het Wijkbewonersteam van de Boerenstreek heeft zich voor de plaatsing van het speeltoestel hard ingezet. Het speeltoestel is gefinancierd met het Wijkbudget.

Diverse bewoners van de Boerenstreek missen een groter speeltoestel voor de allerkleinste kinderen. Toen dit gemis begin 2010 ter sprake kwam bij het WBT Boerenstreek besloten zij om een deel van het Wijkbudget hiervoor te gebruiken. De gemeente is door het WBT verzocht het plaatsen van een speeltoestel voor te bereiden.

In overleg met de gemeente heeft het WBT gekozen voor een modulair speeltoestel van hout gecombineerd met roestvrijstaal en kunststof. Het toestel heeft een glijbaan, een boogbrug, een toren en een klimwand. Onder de toren zit een loket met telbollen. Het toestel is geschikt voor kinderen tot en met 5 jaar.

Ondanks dat voor dit speeltoestel een valdempende ondergrond niet verplicht is, is toch voor een zachtere ondergrond gekozen. Onder en rond het speeltoestel wordt rood kunstgras gelegd. De kosten voor het plaatsen van het speeltoestel bedragen EUR11.900.

Het speeltoestel wordt in het midden van het plein van het Veenpark aan de Hofstedering geplaatst.

De bokspringpalen worden verwijderd en een aantal knikkertegels worden verplaatst. De twee kleine speeltoestellen op het plein blijven gehandhaafd.

Tijdens de ijscoactie deze zomer heeft het WBT de tekeningen van het nieuwe speeltoestel ter inzage gelegd en hebben zij positieve reacties gekregen over het toestel en het plan.

De aannemer is op 7 en 8 oktober bezig met het grond- en straatwerk, op 9 oktober wordt het speeltoestel geplaatst.