Provincie Utrecht

Wethouders bezoeken innovatieve projecten

Wethouders van BRU-gemeenten hebben vrijdag 10 september tijdens een excursie twee innovatieve projecten op het gebied van wonen, welzijn en zorg bezocht. De excursie is georganiseerd door het BRU en provincie Utrecht om de integrale aanpak van deze projecten onder de aandacht te brengen en de regierol van gemeenten te bespreken.

In IJsselstein is een bezoek gebracht aan de Meridiaan: een woonzorgcentrum voor ouderen én mensen met een verstandelijke handicap. Het woonzorgcentrum heeft een ontmoetingsruimte en in de buurt zijn alle voorzieningen goed bereikbaar. Dit project draait een aantal jaar. Hierdoor konden de wethouders goed van gedachten wisselen over de positieve en negatieve praktijkervaringen.

Daarna werd een bezoek gebracht aan het Barholomeus Gasthuis in het centrum van Utrecht. Dit centrum heeft zich in een korte tijd getransformeerd van een 'traditioneel verzorgingshuis' tot een aantrekkelijk woonzorgcentrum met een duidelijke buurtfunctie en een uitgebreid aanbod aan verschillende faciliteiten.

Kijk voor meer woonzorgprojecten op de Kennisbank Wel Thuis!

Voor algemene informatie:
welthuis@provincie-utrecht.nl, (030) 258 20 99